Jandarmeria Română și pompierii s-au făcut de toată rușinea la Neamț

17

Gafă istorică a jandarmeriei Române la Neamț. 

Echipa Naţională Montană a Jandarmeriei Române a dus (teoretic) tricolorul pe Muntele Ceahlău. Proiectul lor s-a chemat “O echipă. Un steag. Un ideal” și a avut loc în perioada 25-27 martie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Presa a fost total dezamăgită deoarece nu a primit poze cu momentul arborării tricolorului României în vârful muntelui Ceahlău, ci doar poze de pe lângă.

Deoarece de fiecare dată când publicăm astfel de subiecte la câteva minute brusc se ”autosesizează” și alți colegi din presă fără să menționeze sursa ”autosesizării”, am lăsat să treacă ceva timp de la moment deoarece a fost și Ziua Jandarmeriei Române și nu am vrut să stricăm această sărbătoare. Acum putem reveni la subiect și să vă spunem ce mare rușine s-a întâmplat.

Băieții de la Jandarmerie au cărat în vârful muntelui un drapel neoficial al României, adică cel care se găsește prin bazare și are o stemă pe el, că așa e la români. Ce contează că în Constituția României (art. 12) și în lege scrie că drapelul României e tricolor și nu are nici o stemă, dacă ăla cu stemă arată mai plin, așa, ca pomul de crăciun și mai colorat, ăla să fie.

Probabil cineva din interiorul instituției, cu mintea la el, a sesizat gafa nepermisă făcută de Jandarmeria Româna și a trimis la presă poze în care nu se vede ce prostie au arborat băieții în vârful Ceahlăului.

Respectăm Jandarmeria Română, dar mai mult respectăm Drapelul României și considerăm că este de netrecut cu vederea ca cei aleși de Jandarmeria Română ca să urce munții cu “O echipă. Un steag. Un ideal” să nu știe care e diferența între Drapelul oficial al României și steagurile din bazar, drept pentru care vă arătăm imaginile care nu ar fi trebuit să ajungă în presă.

Completare art. – lămuriri adăugate printr-un comentariu de Simon Balbae, șeful echipei care a fost pe Ceahlau cu drapelul :
Vedeți că drapelul tricolor apare arborat pe vârful Toaca
Cât despre acel drapel. Este steagul Echipei Alpine a Pompierilor pe care au trecute ascensiunile pe care le au reușit. De altfel se și observă cine le arborează.
Nota redacției: 

Din imaginile noastre nu se putea distinge ce scria pe uniforme dar după lămuriri și poză la rezoluție mare, deducem că 5 pompieri care nu știau cum arată steagul României s-au pozat cu alți 15 jandarmi care, aflați ”în misiune”, au acceptat să facă poze cu un ”simbol național de bazar”.

Dacă e să ne uităm puțin la Hotărârea nr.1.157 din 21 noiembrie 2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României și să realizăm că vorbim de pompieri și jandarmi, structuri militarizate pentru care drapelul are o simbolistică primordială, ne dăm seama că dincolo de implicațiile morale ale gafei avem și implicații legale…

Iosub Robert

PS: Respect pompierii și jandarmii dar mai mult respect Drapelul României și simbolurile naționale. Dacă un civil poate gafa cu simbolurile naționale, un militar nu poate face asta și nu are voie să tolereze ca un coleg să o facă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
17 Comentarii
  1. stejarel spune

    jandamui jandarm cand e sus la Macdonalds cu steagu scurs pe pulover

  2. Ionut dragos spune

    Jandarmii sunt doar de imagine.echipa națională montană e păcăleală națională montană.unde e poza cu cu vârful Peleaga? .sa si vada jandarmii de atributii sa lase muntii la altii.slaba promovare auzi :jandarmi montani cu burtile alea?

  3. Sebastian spune

    Nu mai exagerati unde nu e cazul, faceti dumneavoastra ce au facut ei si dupa judecati.

  4. Daniel spune

    Hristos a Inviat si PACE in SUFLET !! Doresc sa transmit doua opinii, colegilor de platforma : 1) Dl. ANDREI, va asigur ca aceasta echipa nationala montana a JR impreuna cu IGSU, au marcat si alte momente atat in tara cat si in strainatate. Acest proiect legat de Centenar 100, nu este o inventie personala a armei JR ci el, are girul Guvernului Romaniei (fie ca va place de acest Guvern sau nu, este problema dv.). 2) Va rog sa nu scoateti din context anumite date geografice, in sensul ca in masivul Ceahlau, Vf. Toaca, intr-adevar nu este cel mai inalt !! 3) Nu va suparati, de unde pana unde, trebuie cineva, sa ceara aprobare pentru a duce un drapel national pe un varf de munte ??? Este cumva, acest masiv Ceahlau, in proprietate privata a salvamontului sau altor impatimiti ai „alpinismului” ?? Pentru Dl Stefan: Sunteti bine documentat cand afirmati ca in anumite institutii ale statului (vezi JR) in procent de 90% toti sunt angajati pe pile, fara scoala si „invartiti” ??? Daca ai dovezi, te astept la o confruntare fata in fata, cu argumente si probe concrete !!!

  5. Dan spune

    Hai ca ati dat-o in diverse rau. Nu mai stiti de ce sa va luati. Mare ilegalitate ce au facut. Dar mergeti mai departe, dati-i in judecata ca au incalcat grav constitutia

  6. andrei spune

    Așa cum am mai spus: oștenii au înfrânt!

  7. Mihai spune

    Nici la inm nu se pune mâna pe piept dar sunt unii care arunca gunoaie unde apucă așa ca n-ar trebui să avem fantezii.

  8. Ferguson spune

    Se pare că sunt câțiva care nu au loc de unele instituții ale statului…. pe lângă faptul că habar nu au cum arată drapelul României….. În loc să comentați numai prostii, mai bine informați-vă înainte să scrieți ceva…. mai ales când faceți acuzații….. Studiați legile…..!

  9. Vf. Toaca meteo spune

    Din pacate cei care au urcat in acea zip e Ceahlau nu au nici o vina. Asa a fost ordinul si aveau doi trei gradati in fruntea lor care de mare mai important. Oricum nu aratau a echipa nationala sau ce bazaconii mai zic si ca sunt. Aveau tot felul de echipamente buna doar de facut pose pentru neaveniti. Unit mergeu pe poteca cu coltari tehnici (speciali pentru ascensiunile in pereti de gheata….apoi au abordat varful pe poteca de vara unde s-au legat in corzi. E jenant.

  10. George spune

    Articolul contine informatii false, dar si greseli gramaticale grosolane. In plus, miroase de la o posta invidia Salvamontului care este in stare sa comande articole denigratoare de calitate sub-mediocra.
    Sa va fie rusine ziaristi de centura si salvamontisti innegriti de fiere si rautate!
    Dupa ce ati primit precizarile impuse de „lipsa rezolutiei”, afland ca nu jandarmii au comis vreo gafa, domnule „jurnalist”, ati dres-o smechereste, ca pe Dambovita: jandarmii nu trebuia sa tolereze incalcarea legii…Sunteti penibili si ipocriti. Se numeste prostitutie profesionala ceea ce faceti dumneavoastra.
    Desigur, nu ma astept sa publicati acest punct de vedere.

    1. Lucian spune

      Deja a aparut in discutie o a treia institutie, Salvamontul , ce legatura au ei in asta , cum pot fi acuzati ei ca au comandat acest articol ? E ziarul lor ? Se pare ca domnii jandarmi au facut o obsesie nu numai pentru „mari” performante in alpinism ci si pentru aceasta activitate salvamont . Este jenant sa va ascundeti incultura si prostia in invective aduse altora care nu au nici o legatura cu subiectul si articolul . Trebuia sa urcati pe varfuri cu obiectul muncii , cu „pulanul” , si asa nu aveati posibilitatea sa va faceti de ras , ca doar asa va stie lumea … Poate vreti sa urcati ceva drapele si pentru aniversari jubiliare de cand ati tras in tarani la rascoala sau de cand activati mandri ca securitate … Nu va uita nimeni

  11. xx spune

    poate ca jandarmii respectivi sint cetani ai Republicii Moldova care au obtinut si cetatenia romina si nu au fost siguri ce steag sa puna al Rominiei sau al Republicii Moldova

  12. Merealbe Gianina spune

    Domnule ziarist, dacă tot ați postat aceasta știre, ar trebui să cunoașteți modificarea Legii nr. 102/1992 prin care se modifica steagul României cu ocazia împlinirii 100 de ani de la Marea Unire având stema. Toate steagurile și sigiliile vor fi înlocuite pana la sfârșitul acestui an. In concluzie gafa vă apartine, deoarece nu sunteti informat. P.S. O cautare pe google vă va lumina mintea înainte de a posta si a dezinforma publicul.

    ADMIN: Nu trebuie să va chinuiti sa ne demonstrati ca sunteti mai multi care nu stiti cum arata Drapelul României. Știm asta deja 🙂

  13. Dorian spune

    Echipa nationala montana , jandarmii ,si echipa nationala alpina , pompierii ????Oare ce e in mintea acestor oameni , pana unde merge aceasta goana disperata dupa imagine ? Chiar isi inchipuie ca daca se folosesc de simboluri nationale si le atarna prin cele mai „banale” locuri asta e vreo performanta ? Jenant e ca vor sa treaca cu aceste drapele si cu bravele echipe montane sau alpine pe sub Arcul de Triumf de Ziua Nationala a Romaniei … Oare istoria acestei tari poate accepta p asemenea umilinta ???

  14. Dorian spune

    Jenant , pleaca impreuna la drum , jandarmi si pompieri, si acum jandarmii se desolidarizeza de pompieri , cica „steagul” minune a e al lor !!! Fiecare l-a avut ascuns in buzunar si abia a acolo au vazut ca aveau steaguri gresite . Bine ca nu s-au trezit acolo ca aveau steagurile celor doua Coreei 😂

  15. Andrei spune

    Nu nteleg acesta sintagma Echipa Nationala Montana a Romaniei ??? Ce inseamna asta si la ce competitii internationala au participat sau vor participa acesti jandarmi de care nu a auzit nimeni?
    In alta ordine de idei au incurcat nu numai drapelul ci si varfurile . Afirmatia a fost ca vor duce drapelul pe cel mai inalt varf al Judetului Neamt care stimati jandarmi inutili si plictisitori nu este Vf. Toaca.

    Lasati fratilor , alpinistii, salvamontistii sa duca drapele si stindarduri pe varfurile muntilor asa cum o fac de sute de ani . Nu mai pangariti cultura montana cu albastrul bleu – jandarm inutil .

  16. Stefan spune

    Domnule Iosub, nu inteleg de ce mai aveti asteptari de la institutiile statului român!Stiti foarte bine ca acolo sunt 90 % angajati pe pile, sunt oameni cu diplome dar fara scoala, niste „invartiti” ai societatii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate