Amintiri despre ce va urma

0

Încet, dar sigur, Romania se îndreaptă spre un mare colaps. Totul ţine doar de răbdarea oamenilor care, la un moment dat, va trebui să iasă în stradă şi să spună: “Aşa nu se mai poate“.
Tot ce se întâmplă românilor zi de zi este strigător la cer! Prostia noastra se pare că nu are limite. Mai întâi au fost diminuate veniturile şi am strâns cu toţii cureaua, mai apoi s-a scumpit valuta şi am mai strâns puţin cureaua, au venit scumpirile şi am mai strâns cureaua, s-au mărit impozitele şi am mutat cureaua la gât, am început să fim obligaţi şi agresaţi să plătim şi aspru pedepsiţi pentru orice întârziere şi iar am strâns cureaua transformată în zgardă. Următorul pas nu se mai poate face pentru că, între a fi spânzurat şi a spânzura pe altcineva, românul va alege să spânzure el pe altcineva. Ce va urma în România nu se va mai numi o simpla revoltă de stradă. Lumea nu mai poate, oamenii merg încruntaţi pe drum, sunt împovăraţi de datorii, hăituiţi de bănci şi agresaţi de stat. Totul va exploda în curând, scoţând la lumină ce avem noi mai rău ca popor. Va urma o explozie de sălbăticie izvorâtă din foame, stress şi disperare.
Poate românul ar mai îndura, pentru că a mai îndurat în decursul istoriei, dar de data aceasta este altfel. Înainte, orice român ştia că dacă se sacrifică pentru ţară şi merge la război, când vine acasă i se va da pământ şi va fi decorat, dar acum ne sacrificăm cu toţii, dăm tot ce muncim la stat şi nu avem parte nici macar de asistenta medicala, dăm mită pentru orice hârtie, stăm cu capul în jos în faţa bugetarilor de la ghişee care se cred nişte mici zei, nu avem drumuri, nu avem nimic, decât obligaţii şi îndatoriri. La secţiunea drepturi ni s-a oferit dreptul să vorbim singuri, ca aparatele de radio şi atât .
Mai recent, statul român a descoperit noi metode de tâlhărire a populaţiei şi, trecând peste poveştile cu “secretul bancar”, blochează conturile personale ale oamenilor pentru 50 de lei, blochează conturile firmelor pentru 3 zile întarziere. Legea e numai pentru cei amărâti… Cei mari niciodată nu sunt executaţi, ca să nu mai vorbim de statul român care are de dat miliarde românilor. Cu toate acestea, legea este doar pentru persoane fizice şi juridice. Bugetarii nu păţesc nimic când nu îşi plătesc datoriile şi firmele dau faliment, patronii rămân fără case şi oamenii fără locuri de munca. Statul este deasupra legii şi legea nu e aceeaşi pentru toţi. Totul este o bătaie de joc dinspre ei înspre noi .
În disperarea lipsei de bani, cei care ne conduc au început să facă toate hoţiile pe faţă fără să se mai ascundă. Pentru licitatii şi-au făcut singuri legi care le permit să realizeze caietele de sarcini aşa cum vor ei. Au început să fie câştigate licitaţiile, în care administrarea utilităţilor din oraşe este cedată unor firme din Cipru, Gibraltar şi alte paradisuri fiscale unde nimeni, niciodată, nu poate controla nimic. Au început să “umfle” preţurile la servicii şi întreţinere cu mii de procente, au început să strângă cu uşa pe toţi cei care comentează şi le încurcă afacerile. Toate acestea se vor termina în curând cu sălbăticie şi disperare.
În ritmul şi în direcţia în care se merge, până la sfârşitul anului, peste 50% din populaţia României va fi sub pragul de supravieţuire şi atunci se va declanşa totul. Speranţa că autorităţile vor găsi căi de relaxare fiscală este nulă, dar noi, românii, avem acea vorba de om umil care spune că “speranţa moare ultima” şi vom sta drepţi până în ultimul moment. Rămâne de văzut dacă românii vor muri de foame sau bătându-se cu autorităţile.
Statul român nu înţelege că, atunci când nu dai nimic românului, el va tăcea că asa e el, neam de creştin care întoarce şi celălalt obraz. Dar când nu-i dai nimic, nu face greşeala să ceri ceva în schimb. Statul român tocmai asta face acum: nu dă nimic şi cere foarte mult. De aici i se va trage sfârşitul.

MORALA – „Stapane , sunt prosti dar sunt multi !”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate