In curand FMI va avea un nou lider

0

Ministrul de Finante al Germaniei a anuntat ca Europa va decide in curand care este cel mai potrivit candidat pentru postul de conducere al FMI, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn.  Favoritii sunt ministrul de Finante francez, Christine Lagarde, Peer Streinbrueck, ministrul de Finante al Germaniei, Axel Weber, fostul director al Bundesbank, Germania, Kemal Dervis, fostul ministru al Economiei din Tucia, Trevor Manuel, fostul ministru al Finantelor din Africa, Agustin Carstens, guvernator al Bancii Mexicului, Gordon Brown, fostul prim-ministru al Marii Britanii, Tharman Shanmugaratnam, ministrul Finantelor din Singapore, Montek Singh Ahluwlia, consilier economic din India.

FMI a fost fondat in 1994 si este un mecanism important in sistemul financiar mondial, alaturi de Banca Mondiala. Reprezinta interesele al 187 de state membre si a jucat un rol semnificativ in criza europeana, imprumutand miliarde de dolari pentru a scoate Grecia, Irlanda si Portugalia din colaps.

Ilona Popescu


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate