Ansamblul Folcloric Mugurașii Neamțului – 1 AN de activitate

1

Într-o revărsare tinerească de entuziasm, bucurie, culoare şi talent am format o mare și frumoasă familie acum 1 an! Copiii de pe atunci, codițele împletite la fete, de pe atunci au făcut ca la o luna de zile de la formarea ansamblului să ajungeți la primul vostru spectacol unde ați fost apreciați la adevărata valoare și de unde v-ați întors, cum era de așteptat, cu numeroase amintiri! Ați căpătat încredere mai mare în voi, v-ați ambiționat și ați continuat să dansați, din plăcere, participând la festivaluri la concursuri, spectacole, serbări câmpenești și alte evenimente întorcându-vă acasă, de fiecare dată, cu premii, trofee, medalii și diplome.
Ați reușit să vă remarcați la toate evenimentele la care ați participat, bucurându-vă de aprecierile publicului spectator, atât pentru interpretare, cât și pentru frumusețea și autenticitatea costumelor populare, fiind mesagerul culturii tradiționale, al folclorului românesc.
De-a lungul acestui an, prin jocul popular, prin dansurile învățate ați reușit să scoateți în evidență eleganța mișcărilor, armonia, vigoarea, să demonstrați virtuțile ancestrale ale poporului român, perfecțiunea și mai ales dragostea de viață. Prin ceea ce sunteți și faceți ați devenit un simbol al tinereții, entuziasmului, optimismului, perseverenței, calității şi muncii, ați devenit un colectiv artistic șlefuitor al unor nestemate ale tezaurului folcloric și un mesager al tradițiilor populare românești.
A fost greu dar frumos, însă, încet dar sigur, cu răbdare, cu încredere reciprocă, cu dragoste și seriozitate dar și cu bune și cu mai puțin bune am reușit să formăm, acum un an, o mare și frumoasă familie, am reușit să ne înscriem între ansamblurile folclorice din zona ducând mai departe frumusețea cântecului, dansului și portului popular românesc.
Faptul că astăzi încă mai formăm o mare familie este dorința voastră de a păstra și promova cântul și jocul românesc, dragii mei și pentru aceasta vă felicit din tot sufleul și vă doresc și îmi doresc să ajungem să sărbătorim cu fast 10 ani de dăruire, 20, 30 și mai mulți.
Poate, uneori, m-ați mai criticat sau nu m-ați aprobat dar voi ați devenit, acum un an, copiii mei și pot spune că am crescut împreună, dar mi-am asumat cu plăcere o mare răspundere și nu îmi pare rău. În acest an am ajuns să ne cunoaștem, să ne descoperim, să ne destăinuim, să ne sprijinim la nevoie, să ne distrăm împreună.
Ați ajuns domnișoare și cavaleri, cu bun simț, respectuoși, mereu cu fruntea sus și cu certitudinea că orice lucru pe care îl faceți îl faceți bine. Am încercat în acest an să vă fiu și mamă și tată, prieten, un umăr pe care să plângeți și îmi doresc să cred că ați simțit lucrul acesta și că am știut și am reușit să vă alin dorurile, să vă spulber grijile, să vă dau sfaturi utile…
Vă iubesc din tot sufletul, sunt mândru de voi și vă voi fi alături, și la bine și la greu, și de acum înainte!
La mulți ani, dragii mei! – instructor Ștefan Marc

Sâmbătă, 26 august  Ansamblul Folcloric Mugurașii Neamțului a participat la festivalul Concurs Național de Folclor “Toamna…pe portative” de unde s-au întors cu:

  • Locul 1 la secțiunea dans popular
  • Locul 1 la secțiunea dans popular

Interpretele ansamblului au obținut:

  • Stot Elena, locul 1
  • Ciorobitca Stefania, locul 1
  • Feraru Diana,  locul 2
  • Feraru Elena, locul 2
  • Tantil Nicoleta, locul 3

Duminică, 27 august, Ansamblul Folcloric Mugurașii Neamțului a poposit pe meleaguri Ieșene în Comuna Prisacani,  la Festivalul Concurs “Mugurașii” din Prisacani unde au obținut, după cum s-au obișnuit deja

  • Trofeul Festivalului la secțiunea Dans popular + premiul special pentru coregrafie și interpretate scenică
  • Trofeul festivalului la secțiunea grup vocal + premiul special pentru interpretare vocală
  • Premiul special pentru interpretare vocală Feraru Diana și Feraru Elena.

Festivalul a început cu parada portului popular

fiind urmată de o horă mare pe terenul de sport din comuna Prisacani

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Liia Manuela Matei spune

    LA MULTI ANI!!Foarte frumos

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate