O armă, anabolizante şi ţigări de contrabandă descoperite de inspectorii vamali din birourile vamale de frontieră ale D.R.A.O.V. Iaşi

0

În acest weeckend, inspectorii vamali din cadrul Birourilor Vamale de Frontieră aflate în  subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi,  au împiedicat introducerea în ţară a unui pistol cu gaz marca BERETTA, a 7020 tablete şi 225 fiole de substanţe anabolizante şi a 1.750 pachete de ţigări de contrabandă. Autoritatea vamală a aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 90.000lei, a confiscat un autoturism ce avea locaşuri special amenajate pentru ascunderea ţigărilor de contrabandă şi a predat două cazuri autorităţilor competente pentru întocmirea dosarelor penale.

În noaptea de 07.05.2011, în jurul orelor 22, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albiţa, au descoperit ascunse în roata de rezervă a unui autoturism MERCEDES o cantitate mare de produse ce conţin substanţe care se regăsesc în „Lista Interzisa” pentru anul 2010, aprobată prin Ordin al Preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidoping nr. 92 din 04.11.2009. Respectiv 100 fiole de TESTOSTERONĂ P, 25 fiole PRIMOBOL, 100 fiole de TESTOSTERONĂ E, 180 tablete ANASTROZOL, 1020 tablete TURANABOL, 2040 tablete STROMBAFORT, 3780 tablete DANABOL şi 25 flacoane STANOZOLIN DEPOT.

Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au procedat la sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în valoare de 30.000 lei şi au reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de produse ce conţineau steroizi anabolizanţi .


În următoarea seară inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albiţa, în urma controlului amănunţit efectuat într-un autocar ce venea din Republica Moldova, au descoperit în bagajele unui pasager un pistol cu gaz marca BERETTA M9, de calibru 6 mm. Posesorului i s-a intocmit dosar penal, iar cazul a fost predat autorităţilor competente pentru aplicarea măsurilor care se impun.

La Biroul Vamal de Frontieră Siret au fost dejucate de către inspectorii vamali, 6 tentative de introducere frauduloasă pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă. Modalitatea de ascundere a ţigărilor, în scopul sustragerii de la controlul vamal a fost foarte variată, de la ascunderea pe corp şi în bagajele personale, la ascunderea în diferite compartimente ale autoturismelor (în rezervorul de combustibil, în bara din spate, în locaşul airbag-ului), până la confecţionarea de locaşuri special amenajate (în aripile din faţă ale autoturismului).

Astfel inspectorii vamali din Biroul Vamal de Frontieră Siret au aplicat amenzi în cuantum de 30.000 lei la 5 persoane iar unei persoane i s-a întocmit dosar penal fiind la a doua tentativă de introducere frauduloasă a ţigărilor de contrabandă în ultimele 6 luni , cazul fiind predat autorităţilor competente pentru continuarea cercetărilor. Au fost reţinute în vederea confiscării 1.160 pachete de ţigarete de diverse mărci, şi au confiscat un autoturism marca VAZ, deoarece avea modificări structurale în scopul sustragerii de la controlul vamal a ţigărilor de contrabandă.

Inspectorii vamali din cadrul Biroul Vamal de Frontieră Sculeni au descoperit ascunse şi nedeclarate 60 de pachete de ţigari, la trei persoane diferite. 20 de pachete au fost găsite pe corpul a doi pasageri dintr-un microbuz ce venea din republica Moldova, iar 40 de pachete se aflau în trusa ADR, în etajera de la parbriz şi în cizmele unui şofer de autocamion.

Cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi de câte 5.000 lei fiecare, ţigările au fost confiscate iar autocamionul reţinut până la plata amenzii.

La Biroul Vamal de Frontieră Rădăuţi Prut, sâmbătă, 07.05.2011, s-a prezentat pentru control vamal un autoturism marca OPEL KADET, înmatriculat în România şi condus de un cetăţean român.

La controlul amănunţit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite ascunse în aripile şi în roţile din spate ale autoturismului  300 pachete de ţigări marca PLUGARUL de provenienţă Moldovenescă. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 lei, maşina a fost reţinută până la plata amenzii, iar ţigările au fost reţinute în vederea confiscării.


La primele ore ale zilei de luni 09.05.2011, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Stânca Costeşti, au descoperit în bancheta din spate a unui RENAULT MEGANE, ce venea din Republica Moldova, 230 pachete de ţigări, ascunse în scopul sustragerii de la controlul vamal.

Conform legislaţiei în vigoare inspectorii vamali au aplicat şoferului o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei şi au confiscat ţigările. Amenda a fost achitată pe loc, iar autoturismul a putut să-şi continue drumul.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate