Primaria Piatra Neamt s-a trezit

0

In data de 28-11-2010 atrageam atentia asupra faptului ca “conform legilor in vigoare (Legea nr. 350 din 6 iulie 2001) toate certificatele de urbanism din Piatra Neamt din ultimii 2 ani sunt NULE DE DREPT. P.U.G. Piatra Neamt trebuia actualizat si aprobat in maxim 10 ani si ultima aprobare dateaza din 1998 ( H.C.L. nr. 113 din 24.04.1998 ). Conform legii nr. 350 din 6 iulie 2001, la Art. 46 se spune foarte clar: Planul urbanistic general are caracter director şi de reglementare operaţională. Fiecare localitate trebuie să întocmească Planul urbanistic general, să îl actualizeze la 5-10 ani şi să îl aprobe, acesta constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare.

La Piatra Neamt PUG nu mai este legal din 2008. Orice certificat de urbanism se da in baza PUG (baza legala). Orice act eliberat in baza unui PUG ilegal este un act NUL DE DREPT si se poate cere oricand anularea unui act emis pe baza PUG-ului de la Piatra Neamt.

Primaria Piatra NeamtPrimaria Piatra Neamt ne-a contrazis, spunand  ca este in legalitate si ca totul e frumos si uscat. Dar se pare ca acum s-a trezit si noi cam aveam dreptate, pentru ca in sedinta ordinara ce va urma la CL pe data de 30.03.2011 pe ordinea de zi este o hotarare privind prelungirea valabilitătii P.U.G. al municipiului Piatra Neamt aprobat prin HCL nr. 113 din 04.06.1998 până în data de 01.02.2013.

De ce prelungeste primaria acest PUG daca el nu a expirat? Va spun eu de ce, pentru ca am avut dreptate, acest PUG este expirat din 2008 si orice certificat de urbanism eliberat din 2008 poate fi declarat nul de drept.

Primaria poate rasufla usurata dupa aceasta sedinta de CL. Va mai rezolva o problema care daca ar fi fost exploatata la timp de opozitie ar fi produs mari probleme.

Daca tot am clarificat ca am avut dreptate si de aceasta data si ca PUG-ul era expirat, ar fi bine de stiut ca el este in lucru de 5 ani, iar gurile rele spun ca nu este un interes sa apara noul PUG, pentru ca atunci s-a dus distractia cu constructiile prin parcuri, cu alocari de teren dupa cum vrea cineva si cu alte smecherii urbanistice. Daca ar fi aparut noul PUG aflat in vesnica procesare s-ar pune cruce la multe idei urbanistice dubioase.
Noi chiar solicitam public primariei sau, mai bine, ne retragem solicitarea ca oricum nu ni se va raspunde, dar macar consilierii care tot merg la CL si voteaza in nestire acolo poate intreaba in numele oamenilor din oras de ce trebuie prelungit un Plan Urbanistic General din 1998, daca noi avem unul dat in lucru din 2005? Credem ca nici proiectarea Pentagonului nu a durat 5 ani, nici Zidul Chinezesc sau Piramidele din Egipt nu au avut timpi de proiectare atat de mari… Ce o fi PUG-ul asta de la Piatra Neamt? Vreun plan interplanetar sau de ce dureaza atat de mult sa il scoata?

Primaria Piatra Neamt s-a trezit

Robert Iosub

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate