Actiuni ale Politiei Neamt

0

În ziua de 11 martie, politisti din cadrul Politiei municipiului Roman împreună cu inspectori vamali au actionat în municipiul Roman si comunele arondate pe linia combaterii comertului ilicit cu produse accizabile.

În cadrul actiunii au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activităti comerciale ilicite si la Codul de procedură fiscală.

Exemplu: A fost sanctionat contraventional în conformitate cu Legea nr. 12/1990, administratorul unei societăti comerciale, din comuna Horia, judetul Neamt, care oferea spre comercializare prin magazinul mixt si barul firmei, 170 de pachete de tigări, de diferite mărci, cu timbru fiscal emis de autoritătile române, dar pentru care nu detinea acte de provenientă. De asemenea, fost găsită la comercializare, cantitatea de 3,23 kg. de preparate din carne, pentru care administratorul firmei nu a putut prezenta acte de provenientă.

Politia orasului Tg. Neamt a actionat, în ziua de 11 martie a.c., pe linia combaterii încălcărilor la Codul rutier si pe linia combaterii comertului ilicit. În cadrul actiunii au fost aplicate 72 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 9.663 de lei, din care: 11 la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populatiei împotriva unor activităti comerciale ilicite, 60 la Codul Rutier si 1 la alte acte normative. Au fost ridicate în vederea confiscării 0,87 metri cubi de material lemnos, în valoare de 210 lei si suma de 1008 lei. A fost retinut 1 permis de conducere si au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Politia orasului Roznov a actionat în perioada 7 – 12 martie a.c., în cooperare cu Politia Locală Roznov, pe linia prevenirii si combaterii încălcărilor prevederilor Codului Rutier si pentru combaterea actelor de comert ilicite, în Bazarul/Oborul din Roznov.

În cadrul actiunii au fost aplicate 28 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 1.503 lei, din care 11 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activităti comerciale ilicite, 13 la Codul Rutier, 3 la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii si linistii publice si 1 la H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Exemplu: În seara de 11 martie, în jurul orei 22.40, politistii l-au depistat pe C. Doru, de 44 de ani, din comuna Bodesti, judetul Neamt, care sustrăgea ulei de transformator de la un utilaj aflat în curtea unei firme din comuna Săvinesti. Bărbatul avea asupra sa două canistre ce contineau 40 de litri de ulei, în valoare de 400 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tentativă la furt calificat.

În data de 11 martie 2011, politisti din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Drumuri Nationale si Europene, Formatiunii Rutiere Tg. Neamt, Formatiunii Rutiere Bicaz, Biroului Rutier Roman si Biroului Rutier Piatra Neamt au actionat pe linia depistării si sanctionării conducătorilor auto sau a pasagerilor ce nu poartă centura de sigurantă, actiune ce a făcut parte din programul european TISPOL – „SEATBELT”. În cadrul actiunii au fost aplicate 249 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 11.745 de lei, din care 155 pentru nefolosirea centurii de sigurantă. Au fost retinute 2 permise de conducere pentru depăsirea cu mai mult de 50 km/h a viteze maxime admise pe sectorul de drum parcurs si pentru neacordare de prioritate unui vehicul si au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate