Filmul „Afacerea Est”, Proiecție de Gală la Cinema Dacia

1

14500389_1153300964764288_7673630339875823965_o

Joi, 20 octombrie 2016, ora 19.30, la Cinema Dacia – Panoramic va avea loc Proiecția de Gală a filmului „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski. Evenimentul este organizat cu sprijinul Teatrului Tineretului Piatra Neamț. Din distribuția filmului fac parte și actorii Teatrului Tineretului – Cezar Antal (rolul Gipsy) și Florin Mircea jr (rolul Iacov Moisevici).

Filmul are ca protagoniști actori cunoscuți de teatru și film din România și Moldova, ca Ion Sapdaru, cunoscut pentru rolurile din 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007) de Cristian Mungiu, A fost sau n-a fost (2006) de Corneliu Porumboiu sau California Dreamin’ (2007) de Cristian Nemescu

Limba vorbită in film are un puternic accent basarabean, astfel încat pronuntia anumitor cuvinte este greu de inteles de spectatorul roman. Asadar filmul va fi distribuit in cinematografe cu subtitrare în română.

Afacerea Est va fi primul film românesc care va fi proiectat cu subtitrare în română – argument care va funcționa și în contextul unei comunicări de marketing complexe, la nivel național.

Actorii au fost atent aleși pentru a vorbi cu accent basarabean. Ion Sapdaru (Petro), Constantin Puscasu (Marian), Daniel Busuioc (Vasile) si Anne Marie Chertic (Veronica) sunt actori ai Teatrului National din Iasi. Primul este binecunoscut publicului român si nu numai din rolurile sale în “A fost sau n-a fost”, “California Dreamin’” și altele, în timp ce Daniel Busuioc e chiar directorul artistic al teatrului din Iasi.

„Afacerea Est spune povestea unei prietenii conjuncturale dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui. Afacerea Est e un film cald, tragic si totuşi comic, despre cît de absurda și sarcastica poate fi viața”., se arată în prezentarea filmului. 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. VUKovic spune

    E de VIzionat ! macar ptr a invata ,retine niste expresii noi , gen Tabletcuta > Pastila , Grecica > Arpacas fiert ,un fel de mancare , Saslic >Frigarui , de porc ori miel , Sliuha > Femeie de conditie usoara ,, T a ,, samd . Dar daca vreti sa Vedeti Adevarata Consideratie a Lor ptr Noi ,, Basarabia e Romania ,, DA este Pentru : Carburant , Curent , Posibilitatea de a fi Cetatean European ? etc . Vizionati Pelicula ,, Nunta in Basarabia ,, in regia lui NAP Toader ,cu cel mai tare personaj Unchiul Xenia si Rachetul Valera !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate