Actiuni ale Politiei Neamt

0

În ziua de 18 februarie a.c., Serviciul de Ordine Publică Neamt a actionat pe linia combaterii absenteismului scolar si pentru prevenirea delicventei juvenile. La actiune au participat politisti si jandarmi, fiind controlate 42 de unităti de alimentatie publică si verificate 7 săli de internet. Au fost depistati 82 de elevi care lipseau de la cursurile scolare. Cu privire la acestia vor fi informate conducerile unitătilor de învătământ.

Tot în data de 18 februarie, politisti din cadrul Formatiunii Rutiere Bicaz si ai Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban Bicaz, împreună cu lucrători ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi au actionat, în orasul Bicaz, pe linia combaterii indisciplinei pietonilor. În cadrul actiunii au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 1474 de lei, din care 9 sanctiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversare neregulamentară.

In data de 18 februarie, politistii Formatiunii de Ordine Publică pentru Mediul Rural si ai Posturilor de Politie Tarcău, Tasca, Bicazu Ardelean, Bicaz Chei si Dămuc, împreună cu lucrători ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi au actionat pe linia combaterii transportului ilegal de material lemnos si pentru prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere. În cadrul actiunii au fost aplicate 31 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 3.510 lei, din care 5 la Legea nr. 61/1991, 24 la Codul Rutier si 2 la alte acte normative.

Exemplu: A fost depistat, pe DN 15, V. Ioan care transporta cu o autoutilitară, cherestea. În urma verificării cantitătii de material lemnos prevăzută în aviz cu cea transportată, a rezultat o diferentă în plus de 3,1 metri cubi. Bărbatul a fost sanctionat contraventional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010 si s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantitătii de 3,1 metri cubi de cherestea.

În data de 18 februarie si politistii roznoveni, sprijiniti de jandarmi, au actionat în Oborul din Roznov pe linia prevenirii si combaterii comertului ilegal. În cadrul actiunii au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 5.303 de lei, din care 1 la Legea nr. 61/1991, 6 la Codul Rutier si 7 la H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Exemplu: A fost sanctionat contraventional H. Talpău, de 36 de ani, din Roman care transporta porcine, în vederea comercializării, fără a detine documente sanitar – veterinare, conform legislatiei în vigoare. În data de 19 februarie politisti din cadrul Politiei orasului Tg. Neamt au actionat, în localitate, pentru combaterea comertului ilegal si a încălcării legislatiei rutiere. În cadrul actiunii au fost aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 3244 de lei, din care 5 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activităti comerciale ilicite si 19 amenzi pentru diferite abateri la Codul Rutier.

În data de 19 februarie 2010, Serviciul de Ordine Publică Neamt a organizat o actiune, în municipiul Roman, pe linia prevenirii infractionalitătii stradale. La actiune au participat politisti din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban Roman, Biroului de Investigatii Criminale Roman, luptători ai Serviciului pentru Interventii Rapide Neamt si lucrători ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi. Au fost legitimate 97 de persoane, au fost verificate 42 de unităti de alimentatie publică, 3 discoteci si 6 vehicule si au fost controlati 16 paznici cu privire la modul de îndeplinire a atributiilor de serviciu. În cadrul actiunii au fost aplicate 10 sanctiuni, în valoare de 1505 lei, din care 7 la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii si linistii publice, 1 la Codul Rutier si 2 la O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetătenilor români.

Exemple: A fost sanctionat cu amendă în valoare de 40 de lei P. Valentin, care avea cartea de identitate expirată din iulie 2010. A fost sanctionat cu amendă în valoare de 200 de lei, conform Legii nr. 61/1991, M. Marin, care adresa cuvinte si expresii jignitoare cetătenilor care se deplasau prin zona spitalului municipal. A fost sanctionat cu avertisment, conform Legii nr. 61/1991, D. Constantin, barman la un club care a servit băuturi alcoolice unei persoane aflată în stare vădită de ebrietate.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate