Trei tineri fac un stagiu de practica la Prefectura

1

Începând de ieri, 15 februarie a.c. doi tineri absolvenţi, unul al facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrativ şi celălalt al liceului cu profil filologic, care încă nu şi-au găsit un loc de muncă potrivit calificării lor, fac o pregătire de specialitate în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Neamţ.

Instituţia Prefectului este parteneră alături de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ şi Asociaţia Centrul de Incubare de Afaceri Roznov în implementarea proiectului „Internship – Parteneriat de pregătire a tinerilor absolvenţi pentru debutul în carieră”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Domeniul Major de Intervenţie 5.1.

În cadrul acestui proiect se desfăşoară activitatea Internship pentru tineri absolvenţi  de învăţământ mediu şi superior. Activitatea are o componentă practică care se desfăşoară timp de patru luni la o organizaţie  cu profil de activitate apropiat specializării absolvenţilor. Instituţiei Prefectului şi-a oferit sprijinul  pentru derularea acestei componente  pentru un număr de trei persoane, din care două s-au prezentat deja, urmează să fie nominalizată şi cea de a treia persoană.

Am semnat un acord de parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ prin care trei tineri vor efectua un stagiu de pregătire de 440 ore, în perioada februarie – mai 2011 în cadrul Instituţiei Prefectului. Specialiştii din cadrul instituţiei vor instrui tinerii cu privire la normele de conduită, disciplină, siguranţă şi securitate în muncă.  Absolvenţilor li se vor atribui sarcini în conformitate cu nevoile  instituţiei şi ţinând seama de experienţa şi calificarea acestora. La finalul perioadei vom întocmi câte o caracterizare pentru fiecare practicant privind comportamentul şi prestaţia efectuată.

Am convingerea că această perioadă de pregătire va reprezenta un atu  pentru aceşti tineri în cariera viitoare. Noi dorim să îi implicăm cât mai mult în activităţile instituţiei, să înveţe cât mai multe lucruri, mai ales că şi nouă ne prinde bine un mic ajutor în munca de zi cu zi” a declarat prefectul Mihai Archip.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. ciripel spune

    Eu ma tem ca acesti tineri sunt vreo ruda a cuiva din Prefectura, sau au ceva relatii pe acolo, ca numai asa sunt acum posibilitati sa primesti post intr-o astfel de institutie. Sotia mea, in ciuda faptului ca a terminat Facultatea la Bucuresti a doua medie dupa sefa de promotie, si a primit oferta acolo de asistent universitar in cadrul facultatii, aici in Piatra i s-a refuzat amabil cv-ul, cu motivul ca posturile institutiei in care dorea sa lucreze erau blocate de catre ghici cine? Chiar de catre Prefectura, asa ca sunt cam sceptic in legatura cu aceasta actiune. Orasul asta va pierde tot ce mai are bun si va fi populat numai de tiganii interlopi care fac ce vor aici ca in Westul Salbatic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate