Primăria Piatra-Neamț susține tinerii actori de la Teatrul Tineretului

1

Primăria Piatra-Neamț a organizat vineri, 27 mai, o conferință de presă referitoare la proiectul finanţat de municipalitatea pietreană ,,Piatra-Neamţ susţine tinerii actori profesionişti de la Teatrul Tineretului”
La conferința de presă, alături de primarul Dragoș Chitic,  au participat jurnalistul Viorel Cozma, coordonatorul proiectului, regizorul Tudor Tăbăcaru, cunoscuta actriță Maria Hibovski, mai tinerii actori Aida Avieriței, Cristina Mihăilescu și Andrei Merchea Zapotoțki.
„Suntem astăzi aici ca să vă prezentăm un proiect comun, un proiect între primăria municipiului Piatra-Neamț și Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, prin care cetățenii pot să se bucure de vizionarea unei piese de teatru.
În primul rând  trebuie să menționez că este vorba despre un proiect cultural care se numește ,,Piatra-Neamţ susţine tinerii actori profesionişti de la Teatrul Tineretului” și vorbim despre un eveniment care va duce la o piesă de teatru a cărei premieră va fi în data de joi, 23 iunie 2016”. Teatrul Tineretului este o instituție cu care ne mândrim, la care s-au lansat mari nume ale scenei românești. Din nou reușim, printr-un parteneriat instituțional să realizăm un proiect de succes”, a declarat în debutul conferinței primarul Dragoș Chitic.
Fără a intra prea mult în amănunte, primarul Chitic și-a încheiat discursul precizând că piesa de teatru, care este esența acestui proiect se numește, Dar…Ce-ați Crezut ?!, lăsându-l pe Viorel Cozma, coordonatorul acestui proiect, să ofere mai multe detalii și să prezinte pe tinerii actori aflați lângă el.

„Proiectul a beneficiat de inspirație reciprocă, pornind de la invitația primăriei de a participa la Târgul de Turism al României de la Romexpo, din toamna anului 2015. Teatrul Tineretului și-a prezentat stagiunea 2016 și a promovat Festivalul de Teatru la acel târg în cadrul standului municipiului Piatra-Neamț, iar apoi acest proiect aproape că s-a produs de la sine.
Un factor prioritar a fost şi castingul  făcut de Teatrul Tineretului în urma căruia în luna ianuarie au fost angajați 7 actori, 3 dintre ei(Aida Avieriței, Cristina Mihăilescu și Andrei Merchea Zapotoțki ) făcând parte din distribuția spectacolului Dar…Ce-ați Crezut?!, după Nadejda Pușkina”, a menționat Viorel Cosma.
Acest spectacol este unul extrem de complex cu partituri ample, frumoase, care le oferă celor 3 tineri actori ai Teatrului Tineretului șansa de a se face remarcați de publicul nemțean, a ținut să puncteze și regizorul Tudor Tăbăcaru.
La finalul conferinței de presă s-a lăsat și cu o sesiune de autografe, susținută de cei 4 protagoniști ai piesei de teatru.
Chiar dacă premiera oficială va avea loc în 23 iunie, în cadrul Zilelor Orașului Piatra- Neamț, piesa va putea fi vizionată sâmbătă (28 mai) şi duminică (29 mai), de la ora 19.00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia“ a Teatrului Tineretului, în limita numărului de locuri, în ordinea solicitărilor nominale înregistrate la agenția teatrală.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. marin spune

    Și care credeam că le-a dat locuință și salarii decente….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate