Noua lege a aleșilor locali reinstaurează iobăgia politică

5

Legii 115/2015 ce se referă la Statutul Aleşilor Locali are printre altele o prevedere legată de modul în care sunt demiși din funcție aleșii locali.
Mai precis, orice consilier local sau județean poate fi dat oricând și fără nici un temei afară din funcția pe care o ocupă cu o simplă scrisoare trimisă la prefectură prin care se specifică faptul că i s-a retras sprijinul politic.
După ce alesul este dat afară și înlocuit de altul de pe lista de supleanți, acesta poate să se judece cât vrea cu partidul și culmea poate să și câștige în tribunal căci câștigă fix degeaba. Procesele de acest gen durează ani de zile, timp în care mandatul alesului local se consumă și chiar reabilitat de instanță respectivul va rămâne dând din buză.
Deci, revenim la iobăgia politică în care aleșii vor fi legați de glia partidului și cine mișcă în front va fi executat indiferent că este sau nu vinovat de ceva. Cu siguranță vom asista la cazuri în care dacă șefului de partid nu-i place de moaca unui consilier local sau județean, sau dacă nu se simte destul de mult pupat în fund de acesta, indiferent de ce a votat electoratul, alesul zboară …
Mai sunt multe alte reglementări total nedemocratice în această lege, dar … soarta… se pare că politicienii noștri se merită unii pe alții.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Consilierul local, e pus pe post de seful de partid, n-asa ? Nu cred ca pe criterii de frumos si destept si devreme acasa….Cam toti, au oarece afaceri sau sunt reprezentanti ai unor firme cu interese economice. Mai mult ca sigur, chiar daca s-ar putea sa ma-nsel, viitorul consilier, e ales si dupa ce „pune” la dispozitia partidului…. Vine vremea si seful are oarece nevoi stringente si face-o strigare la consilieri, ca „plange masa” si trebuie fiecare sa „sara la cap” iar, din nou si inca o data. Unii, ferm convinsi ca ei sunt miezul din dodoasca, or sa refuze stramband din nas. Acum vine lejea si al de te-o pus, te ejaculeaza cat ai zice peste, fara prea multe farafaslacuri….

    1. feraru marcel spune

      Acum, intrebarea consilierului e…..iobag sau nu iobag ??

      1. feraru marcel spune

        Intelectualii, vor folosi desigur, varianta franceza a gainii in curte ! Tres jolie !! Merci.

        1. feraru marcel spune

          Haulio…, hali-v-as cunosteala da hidioame strainezeeeee. Iar o sa sariti sa ma hexcomunicati da pa sait ! Na la tetea hân frantuza : ma poule dans son cour. pronunteala pariziana conteaza mo ! Dani….cetit-ai mo cum am scris ?

  2. Sergiu spune

    Singurul aspect bun ar fi faptul ca alesii se vor gandi de doua ori inainte sa migreze in front, si nu vor mai fi tradatori, traseisti sau cum vreti sa le spuneti. Nu mi se pare normal sa fii ales pe lista unui partid si dupa aceea sa te duci la alt partid care iti ofera avantaje. Asta daca ar exista moralitate.
    Pe de alta parte, le confera puteri sporite sefilor de partide, vor fi niste mici dumnezei de acum inainte, iar interesele vor fi enorme. Desi, ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa faca trafic de influenta sau abuz de putere, sa nu-i vedem cu catuse la maini maine – poimaine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate