”Academia infractorilor români” – decan, Don Corleone de România

17

Ancheta DIICOT în dosarul hoţilor din magazine de lux, grupare ce acţiona sub numele de „Academia infractorilor români”, a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale instituţiei, spun surse judiciare. Sursele judiciare arată că gruparea acţiona în baza unui cod impus de interlopul Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă”.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat la data de 23.04.2015 un număr de 52 de percheziţii domiciliare în cadrul unei vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat.

In cauză, există suspiciunea că în perioada 2013 până în prezent s-a constituit pe teritoriul României un grup infracţional organizat format din aproximativ 100 de cetăţeni români, unde membri din primul eşalon, alături de lider, desfăşurau activităţi de recrutare, instruire, antrenare, coordonare şi control asupra membrilor executanţi, care ulterior erau instigaţi să se deplaseze, în diverse ţări de pe teritoriul Uniunii Europene, săvârşind tâlhării la magazine de bijuterii şi ceasuri de lux, pe timp de zi, prin pătrunderea în forţă.

Grupul infracţional organizat a fost conceput, iniţiat şi organizat pe criterii militare, având o structură piramidală, cu un lider suprem, identificat în persoana lui M. B. (Adrian Marin Botez, zis Țâță n.r.) şi mai multe eşaloane de conducere, subordonate acestuia, fiecare palier fiind specializat şi condus de anumite persoane de încredere ce aveau au grad de „ofiţer”. Ultimul eşalon era cel de execuţie, în cadrul acestuia fiind recrutaţi tineri, atât minori, cât şi majori, de regulă provenind din familii dezorganizate, dispuşi să se alăture grupului şi să comită jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei.
Prejudiciul total este estimat la 10 milioane euro mare parte dintre aceștia fiind aduși și investiți in România.

Așadar, gruparea a furat în toată cariera cam cât fură politicienii români într-o zi până la prânz …
Dar totuși diferența între politicienii noștri și hoții noștri este că hoții fură de la bogați iar politicienii de la săraci, spitale, orfelinate și pensionari.

Singurul interviu dat presei de Adrian M.B. zis Țățâ a fost acordat publicației noastre in anul 2011 intr-un context in care presa nemțeană lansa tot felul de informații eronate despre arestarea lui.
La acea vreme Adrian Botez era administratorul unei firme de construcții din Neamț și era suspect de mai multe fapte săvârșite în spațiul european.
Dacă afirmațiile anchetatorilor sunt reale măcar 50% înseamnă că în sfârșit avem o Academie înființată la Neamț și măcar ne putem mândri că Don Corleone de România e din Neamț.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
17 Comentarii
  1. buddy spune

    Statul chiar nu accepta concurenta! Cand acest individ s-a luptat cu saracia si viata sa faca si el 20mil de euro in cativa ani, politicienii nostrii fac sumele astea dimineata cand isi beau cafeaua. O diferenta e ca gruparea lui a furat din magazine mari care probabil aveau asigurare pe marfa expusa iar politicienii fura din banii nostrii!
    Diferenta dintre ei e urmatoarea: Tzatza face ~ 15 ani pentru ~20mil euro iar politicienii fac si ei ba 3.5ani cu suspendare,ba 5 ani ,ba arest la domiciliu pentru aceasi suma sau chiar mai mare.
    Unde e dreptatea???

  2. Bogdan spune

    Cred ca este foarte bine ca avem aceasta democratie si putem spune tot ce ne doare, indiferent daca batem campii pe langa subiect. Eu o sa va ofer un exemplu concret referitor la aceasta grupare si poate voi alterna intre bine si rau. In 2010 sau 2011 nu mai retin exact, un prieten din copilarie ce sta pe langa domnul Botez, in Vinatori, a intampinat probleme grave financiare ce l-au obligat sa munceasca pe santier si sa nu poata sa isi sustina bacalaureatul(examen ce se tot scoate ochii tinerilor), fiind obligat sa isi intretina tatal bolnav si sora sa mai mica, a decis sa plece in Franta, pe santier! Cred ca zilele trecute am aflat ca defapt el a fost racolat in academia lui Tata! Acum sincer.. putem fi niste intelectuali fini ce beau un coniac scump si sa debitam opinii tampite, insa am inteles ca a reusit sa plateasca medicamentatia tatalui sau, sa isi tina sora in scoala si sa mai faca modificari la casa ce cadea pe ei! Stau si ma gandesc..poate nu e o moralitate justa ceea ce a facut acest domn Tata(pe care nu l-am vazut nici intamplator in viata mea), el racoland si copii ce nu un viitor, poate nu face intocmai un rau..cu siguranta cazierul, bla bla si alte formalitati, conventii cu care suntem spalati pe creier sa le creditam ca fiind importante, insa daca statul roman ar fi dat acelui amic, mai mult de 42 de lei pe luna alocatie..poate si-ar fi permis substitenta de bun simt si ar fi avut si el acel bacalaureat in buzunar! Imi cer scuze pentru proasta formulare a ideilor! Toate cele bune! P.S: Daca mergeti prin Iasi si vedeti numai fii de viceprimari si primari cu Porche, BMW si alte apartamente pe roti.. nu o sa spuneti la fel ca de cei de la academia lui Tata.. ei au acele masini dintr-un salariu de bugetar de numai 1500 de lei pe luna.. Sa fim seriosi..

    1. feraru marcel spune

      „….putem spune tot ce ne doare, indiferent daca batem campii pe langa subiect. ” „poate voi alterna intre bine si rau” „sa debitam opinii tampite,” …..Una din ele : „cazierul, bla bla si alte formalitati, conventii cu care suntem spalati pe creier” , „” substitenta” probabil subzistenta….” l-au obligat sa munceasca pe santier si sa nu poata sa isi sustina bacalaureatul” Chiar asa ? Toti „neterminatii” au lucrat pe santier ? Sunteti copil d-le si judecati ca atare….Daca va intra in puscarie, prietenul d-vs, cu ce isi va mai sustine familia ? Sunt mii de tineri care chiar lucreaza la tarnacop si lopata, pentru a se intretine ! Multi, nu pun botul la o viata si activitate ca cea oferita de tata ! Cat despre posesorii de masini spaimoase……Ganditi cam comunist d-le ! Vreti egalitate si etica ! Da’ d-vs, nu va ganditi ca poate ati „baut cerneala”? Sau parintii…. Vedeti….la, „cine-i smecher si-nvarteste”, s-a gandit si prietenul d-vs ! Ca din ce spun televiziunile, mardeiasii, nu castigau cine stie ce !

      1. Bogdan spune

        Va multumesc pentru opinie!

  3. feraru marcel spune

    Oare cand s-a produs schimbarea copilului, tanarului in infractor ?Oare cine i-a fost mentor ? Oare ce spun parintii lui ? Ma opresc aici , ca o urmaresc pe desteapta de dragoteasca si-s curios, ce dume mai emite, dupa cea de la ora 8.30 cand a sustinut ca Moldova e pepiniera de infractori a tarii. Acum, cel putin vad ca-i da Butoi peste nas. Bravo ! Merita !

    1. Lolita spune

      Schimbarea copilului in infractor a avut loc dupa iesirea de la detentia pentru minori. Nu a avut nimic in buzunare, a apucat o perioada de instruire in furat in belgia ce i-a tinut de liceu si apoi a devenit mare „constructor”, si de aici imaginea frumoasa pentru 5 minute. Oare scriu bine pe romanes ?

      1. feraru marcel spune

        Daca scriai: manglitor, mangleala, constructor baro, bulau pt. puradei, mai ziceam ca….janes romanes….Asa…..ja chere si cauta si tu pa net ceva cuvinte d-astea taganesti, sa ne iei maul. Au rivoar !

  4. patrunjel spune

    Iaca, Iosube, ce lucruri marete facea prietenul tau, despre care ziceai ca nu este un infractor, ci un mare investitor. Pentru cei care nu cred, sa citeasca articolul scris de tine si sa faca o comparatie cu ce a scris toata presa din Romania. Deontologule!!!!
    http://www.ziarpiatraneamt.ro/interviu-cu-adrian-botez-alias-tata

    ADMIN: Disperatule 🙂 ai făcut comentariul acesta de mai multe ori sub mai multe forme și identități. Dacă ai fi citit articolul ai fi observat că facem chiar noi trimitere la linkul dat de tine și specificăm că în 2011 administra o firma de construcții. Dacă mai citeai din rechizitoriu observai că structurarea grupării infracționale a început în 2013 la 2 ani după ce spuneam noi că el se ocupă de construcții. Se pare că nu a putut să stea departe de infracțiuni prea mult timp.
    Cu deotologia de care vorbești te rog să mergi să te culci. Adrian Botez despre care ziceam noi că s-a reabilitat s-a dovedit după ani că nu a putut să se abțină, dar ce ne facem cu javrele de politicieni pe care la un moment dat toți din presă i-am lăudat și s-a dovedit în final că au furat de zeci de ori mai mult decât toată gruparea lui Țâță … acolo e problema de deontologie.
    Acest răspuns nu este pentru comentatorul care știu unde lucrează și de ce face comentarii negative, ci pentru alții care ar putea gândi la fel 🙂

    1. feraru marcel spune

      Robert, tu pe mine ma stii, ca ne-am vazut ochi in ochi, asa ca lasa-ma sa te intreb un lucru….. Ai vreun ceas de ala scump pe acasa ? Da’ sa stii, ca nu ma dau in vant sa aflu raspunsul !

      ADMIN: Din păcate … nu. Nu prea port ceas 🙂 . Am doar o replică de 50 euro primită cadou 🙂 și un ceas de ala chinezesc de 20 lei 🙂 . Dacă aș fi avut unu de ala scummp îl vindeam și luam o masină mai ca oamenii 🙂

      1. popa gheorghe adrian spune

        Hehehe…asta-i intrebare tipica distinsului noastru Vi.ai.pi…Dom’ Marcel, eu credeam ca pui intrebari la care ai si raspuns REAL. Un ceas scump poate are jupanu’ noastru, da din ala luat cu 100 euro „la promotie” :))) cum mai iau si eu parfumuri originale, de la baietii cu care am copilarit, la pret „mokka”…Sa stiti ca eu il inteleg pe jupanu’ nostru, stie cu ce s-au ocupat prietenii lui si pune o replica de 50 euro la mana si cu Schaffhausen-ul de 24k merge in buzunar…ca burghezia din sec. 19-20….Mai glumim si noi, ca tot am fost complimentat acu vreo 2 zile ca fac „injectii cu ac veterinar ” :)))

        1. feraru marcel spune

          Pai, asta-i si raspunsul pe care-l banuiam, da’ am pus eu intrebarea, ca sa n-o puna vr-unul dintre „furiosii” care-l mai injura pe site….
          Cu liota de moralisti, gata sa sara la jugulara, mi-am zis s-o pun eu, ca tot ne stim.
          Pe mine raspunsul ma multumeste !

    2. xyz spune

      Pt.admin Mai e o variant a Mai multe persoanae care comenteaza de pe acela si I p decI personalitatI diferite ; it I Dai cu presupusu’ Gres it ; to care le sti I pe to ate ; nu esti departe de pop a ionica Mai a I put in si-mi tragi si-un pumn in gura !

  5. david spune

    Pana la urma a ramas in picioare cel mai respectat si cel mai inteligent din toti interlopii de la Piatra Neamt … Cel care nu are nicio condamnare pe numele sau datorita inteligentei sale … DDD 🙂

    1. feraru marcel spune

      S-ar zice ca ii aratati respectul d-vs laudand-ul !
      Nu e bine domnu’ …..david !! Non valorile, merita oprobriul si nu adulatia cuiva ! Idolul d-vs e..KK, cah ! Apropos, ddd, are vreo conotatie genitala ? Adica….??

  6. Lolita spune

    Nu ati precizat, pe surse, cit costa un an de studiu la Academia infractorilor… O diploma semnata de rectorul infractorilor valoreaza mult in momentul cind te ia Interpolu’.

  7. Claudiu spune

    Hai sa nu deviem de la subiect ! Omu’ dadea in cap ca sa fure ! Nu era tocmai pasnic. Si daca nu ii placea de moaca ta erai sclav pe viata in ochii lui ! Asa a fost de mic , asa a ramas. Si comparatia cu politicienii nu e chiar corecta . Stii tu : merele cu portocalele …

    ADMIN: Poți să dai macar un exemplu de om normal din Neamț agresat, furat sau escrocat de Adrian Botez ?

  8. FLORIN spune

    Inca o actiune de 2 lei a DIICOT-lui…o actiune de umplutura,neserioasa si ne-relevanta condusa de aceeasi procurori care timp de 10 ani au fost complici si prin INACTIUNE au permis proliferarea gruparilor de mafioti din Piatra Neamt care au ajuns sa se asasineze in plina strada si sa se arunce in aer.

    Cei care ar trebui arestati ar trebui sa fie chiar procurorii de la DIICOT si de la Parchetele Locale care nu au facut nimic 25 de ani .

    Orasul Piatra este praf de coruptie controlat de x grupuri de mafioti/interlopi in frunte cu fostul primar Pinalti iar marea actiune a DIICOT-lui este impotriva unei case de amanet care a cumparat niste aur de la interlopul Tata.

    Absolut penibil!!

    PS

    Dupa toata trancaneala interminabila si stupida fara sens de la posturile TV vizavi de aceasta actiune..am o singura intrebare…

    Care sunt rezultatele?Ca au omis sa ne spuna…

    Le recomand incompetentilor de la DIICOT sa verifice legaturile lui Pinalti cu toate clanurile de mafioti din judet si cu Parchetul/Politia/Tribunal….aaaa,asta ar duce undeva sus de tot,nu,si nu prea au curaj….?Mda…mai bine te razboiesti cu niste pirliti fara acoperire…..gen .Botez…sau orfani de prin judet….

    Bravoooo DIICOTTTTTT!!!Bravoooooo!!!Extraordinarrrrrr!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate