Campania europeană de colectare a deșeurilor ”Let’s Clean Up Europe”

0

”Let’s Clean Up Europe” este o campanie, aflată la cea de a doua ediție, coordonată de European Week for Waste Reduction, care se va desfășura în perioada 8-10 mai, putându-se extinde cu o săptămână înainte sau după aceste zile, respectiv în intervalul 3-17 mai. Această campanie are ca scop încurajarea cât mai multor acțiuni de colectare a deșeurilor, creșterea gradului de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deșeurile și schimbarea comportamentelor.

Campania ”Let’s Clean Up Europe” este promovată și în România de Asociația Planeta Verde, care este, pentru a doua oară, desemnată coordonatorul local pentru toate activitățile desfășurate sub această egidă.

Cei care doresc să participe la acțiunile de colectare a deșeurilor trebuie să-și formeze o echipă (cu prietenii, familia și/sau colegii), după care să aleagă o zonă pe care să o ecologizeze, după care, voluntarii se pot înregistra la eveniment prin trimiterea unui e-mail pe adresa [email protected].

Asociația Planeta Verde va transmite lista zonelor curățate către companiile de colectare deșeuri, cu mențiunea ca acestea să ridice sacii cu deșeurile strânse de către voluntari. Toate informațiile legate de locul ecologizat, numărul de persoane din echipă și numele acestora vor fi centralizate la nivel național și european, iar voluntarii vor primi diplome de participare.

Sursa: Agerpres

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate