9 incidente electorale de la debutul campaniei pentru parlamentare

0

De la debutul campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si până în prezent, în judetul Neamt, au fost înregistrate 9 incidente electorale, din punct de vedere al asigurării măsurilor de ordine si sigurantă publică, prima jumătate a campaniei electorale derulându-se fără a fi înregistrate evenimente deosebite.
Cele mai multe incidente electorale semnalate au vizat sustragerea de bannere (6 astfel de semnalări). Au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale pentru distrugere de afise si afisare de materiale electorale în alte locuri decât cele stabilite. O sesizare a vizat oferirea de produse în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit competitor electoral, situatie care, în urma verificărilor efectuate de către politisti, nu s-a confirmat.
Reamintim că orice nerespectare a legislatiei electorale poate fi sesizată prin apelul unic de urgentă 112. Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt înregistrează si verifică fiecare semnalare privind posibile încălcări ale legislatiei electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât si din partea cetătenilor. Tratăm toate sesizările cu echidistantă, fără a tine cont de culoarea politică a persoanelor implicate.
Structurile teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor din judetul Neamt au desfăsurat până în prezent peste 100 de actiuni de informare în cadrul Campaniei „TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!”. Activitătile politistilor din mediul urban si rural, ale jandarmilor si lucrătorilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă continuă până pe data de 9 decembrie a.c., astfel încât un număr cât mai mare de cetăteni să cunoască legislatia electorală si sanctiunile prevăzute pentru încălcarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate