800 morți în naufragiul din largul coastelor libiene

0

Duminică, în largul coastelor libiene, a naufragiat o ambarcațiune de 20 m lungime, care avea capacitatea de a transporta sute de persoane.

După discuțiile cu majoritatea celor 27 de supraviețuitori care au sosit în portul Catania (Sicilia) luni, reprezentanți ai Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) au anunțat că au murit 800 de persoane.

Conform declarațiilor, la bordul ambarcațiunii se aflau peste 800 de persoane, printre care și copii de 10, 12 ani. Au fost sirieni, aproximativ 150 de eritreeni, somalezi… Au plecat sâmbătă la 8.00 din Tripoli.

Supraviețuitorii provin din Mali, Gambia, Senegal, Somalia, Eritreea și Bangladesh, printre ei aflându-se și patru minori. Toți au fost conduși la centre de primire din regiune. Doi dintre supraviețuitori, un tunisian și un sirian suspectați de a fi căpitanul și un membru al echipajului traulerului naufragiat au fost arestați la bordul vasului gărzilor de coastă.

Joi, Uniunea Europeană va ține un summit extraordinar pentru a răspunde urgent la drama imigranților în Marea Mediterană, după o serie neagră de naufragii care au făcut peste 1.600 de morți sau dispăruți de la începutul anului.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate