75 de ani de la moartea lui Nikola Tesla, unul dintre cei mai importanți oameni de știință și inventatori ai lumii

0


„pământul este de fapt viu, având vibraţii electrice”
 (Nikola Tesla)

La 7 ianuarie 1943, a încetat din viaţă fizicianul Nikola Tesla, considerat unul dintre cei mai importanți oameni de știință și inventatori ai lumii.

Nikola Tesla ( 10 iulie 1856, Smilijan Croația – 7 ianuarie 1943, New York, SUA) a fost inventator, fizician, inginer mecanic și inginer electrician, el este considerat și pionier în domeniile roboticii, balisticii, științei calculatoarelor, fizicii teoretice și fizicii nucleare.

Nikola Tesla vorbea 8 limbi străine, putea memora cărți întregi si avea abilitatea de a proiecta masinării direct din minte, fără să noteze nimic, motiv pentru care multe experimente nu au putut fi reproduse.

De-a lungul vieții a patentat aproximativ 300 de invenții. Cea mai faimoasă idee a lui Tesla este, cu siguranță, curentul alternativ (AC). Invenția a venit ca un răspuns la sistemul ineficient – așa cum zicea el – al curentului continuu (inventat de Thomas Edison). În timp ce centralele de alimentare cu curent continuu trimit energia electrică într-o direcție unică, curentul alternativ poate schimba rapid direcția și face acest lucru la o tensiune mult mai mare.

Printre invențiile sale se mai numără telegrafia cu semnale armonice produse de generatoare electrice rotative, bobina de inducție utilizată în tehnologia radio și transformatorul care permite obținerea unor tensiuni cu valori de până la câteva milioane de volți.

Nikola Tesla a murit într-un hotel din New York, în dimineața zilei de 7 ianuarie 1943, fiind găsit de menajera care venise să facă curat în camera sa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate