7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

0
ZMS
În fiecare an, pe 7 aprilie, se sărbătorește Ziua Mondiala a Sănătății, începând din anul 1948, la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătații.
Anul acesta, potrivit DSP NEAMȚ, tema principală a Zilei Mondiale a Sănătăţii este legată de sănătatea mintală: ”depresia”. Aceasta afectează oameni de toate vârstele şi toate ţările, provoacă suferinţa mentală şi afectează capacitatea oamenilor de a efectua chiar şi cele mai simple sarcini  zilnice, are uneori efecte negative asupra relaţiilor cu familia şi prietenii, afectează capacitatea de a câştiga cele necesare traiului. În unele cazuri, depresia poate duce la sinucidere, care în prezent este a doua cauză de deces în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 ani. Depresia poate fi prevenită şi tratată.
 Ziua Mondială a Sănătății
Ziua Mondială a Sănătății va fi marcată și la Piatra-Neamț. Crucea Roșie Neamț, în parteneriat cu Școala Postliceala Sanitară FEG Education Piatra-Neamț, va desfășura o serie de activități:
    • exerciții de acordare a primului ajutor
    • distribuție de pliante, etc.
Activitățile  vor avea loc pe platoul de la  Curtea Domnească, lângă turnul lui Ștefan cel Mare,  între orele 11.00-16.00.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate