7 ani de Puzzle OptimEast!

0

După o serie lungă de evenimente organizate, asociația dezvoltată în Târgu Neamț și recunoscută peste hotare împlinește pe data de 2 aprilie 7 ani de activitate.

Pentru aniversarea celor 7 ani de Puzzle OptimEast, voluntarii s-au ocupat de planificarea modului în care vor sărbători. Aceștia vor desfășura diverse activități în decursul a 7 zile, câteva dintre ele fiind destinate publicului, iar restul având accentul pus pe participanți. Printre cele ce vizează publicul vor fi: Operațiunea Blind Date în data de 5 aprilie de la ora 15:00 pe Discord, urmat de webinarul Aici și Acum pe 9 aprilie la ora 17:00,ce îi are ca invitați pe George Bonea și Denisa Botaș. Mai multe detalii despre viitoarele evenimente se pot găsi pe pagina de Facebook.

Alături de Viorela am adunat câteva dintre opiniile participanților legate de experiența pe care au avut-o ca voluntari de-al lungul timpului. Aceștia au răspuns entuziasmați atunci când au fost întrebați despre influența pe care „mica familie” a avut-o asupra lor.

Diana Rusu: „Puzzle mi-a schimbat viața. Știu, la prima vedere, sună ireal, dar dacă ați fi în locul meu, la fel ați spune și voi. Ce am învățat din Puzzle? Am învățat să ascult, să accept părerile celor din jur; am învățat că nu întotdeauna am dreptate, că nu trebuie să judec fără să cunosc o persoană. Am învățat că fiecare persoană e diferită în felul ei și oh, Doamne, asta este atât de frumos! Am învățat să fiu mai descurcăreață, mai ambițioasă, să nu mai fiu așa sensibilă și să am mai multă încredere în mine. Și am mai învățat că mai am multe de învățat, că mereu va mai fi ceva nou de descoperit.”

Flavian: „Dacă e să mă gândesc la liceu, inevitabil mă gândesc la Puzzle, dar nu numai. Aici am învățat să lucrez în echipă, să ascult, să mă abțin uneori, să gestionez stresul, să găsesc soluții pentru probleme, să organizez activități, să coordonez niște oameni, să împart sarcini și să realizez partea mea de sarcini. Aici m-am dezvoltat mult și deja în ultimii 2-3 ani de când sunt voluntar am experimentat atât de multe și diverse, de la proiecte de educație la organizarea de evenimente de divertisment, de la activități pentru copii la târguri universitare, de la ecologizări și campanii sociale până la proiecte internaționale, unde cu ajutorul Puzzle OptimEast zeci de tineri din oraș au avut ocazia să ajungă în atât de multe țări europene. Puzzle a fost ca un deschizător de drumuri, a fost piesa lipsă spre lumea asta mare în care trăim.”

Care a fost evenimentul care a avut cel mai plăcut impact?

Maria Patic: „Una din activitățile care mi-a plăcut cel mai mult este ArtExpo, o activitate desfășurată la Casa Culturii, în noiembrie 2018, în care artiști locali au putut expune desene, picturi, poezii, origami, creații proprii și unice. A fost un eveniment important pentru mine pentru că a fost primul pe care am avut ocazia să îl coordonez în cadrul Asociației Puzzle OptimEast. M-a ajutat să învăț cum să organizez o echipă și cum să comunic ceea ce aș dori să se întâmple; să fiu mai responsabilă, având în grijă toate lucrările pentru expoziție.”

Tudosă Diana: „Puzzle pentru mine a fost un refresh de la ceea ce însemna viață cotidiană. Am fost pusă de multe ori în situații inconfortabile, dar asta pentru că facea parte din dezvoltarea mea și a început să facă parte din mine. Ca activități toate au ceva special, pentru că la majoritatea am fost prezentă. Dar ca și experiență de viață a fost programul Erasmuss+ prin care am experimentat conceptele occidentale și m-am simțit din nou ca un mic copil care are încă multe de văzut.”

Iustina: „Nu pot să zic ca am o singură activitate care mi-a plăcut cel mai mult, toate au ceva special! De exemplu, activitățile „elevi/profi de pus în ramă” m-au învățat să comunic, să mă exprim în fața unui public mare și să fac față oricărei situații sub presiune. Dar și activitățile de divertisment din care am făcut parte în echipa de organizare au o mare semnificație pentru mine. Mereu mă motivau să realizăm mai multe în micul nostru orășel dornic de distracție și voie bună!”

Articol realizat de Bianca Grosu

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate