6 moduri ușoare de a vă face casa să se simtă ca acasă

0

O casă poate avea multă personalitate: un perete de cărămidă expus, un spațiu exterior orientat spre sud sau poate că sunt doar câțiva pași până la cafeaua preferată. Problema? Nu se simte ca acasă.

Cu toții avem idealuri diferite atunci când vine vorba de interioarele noastre și fiecare are definiții diferite a ceea ce face ca o casă să se simtă ca acasă.  Ceea ce tinde să facă cea mai mare diferență sunt atingerile personale și finisajele decorative – deși aceste articole sunt adesea considerate lux, și nu necesități. Asta înseamnă că, dacă bugetele sunt restrânse, acestea scad din prioritate. Cu toate acestea, dacă scopul este de a vă transforma casa într-un refugiu, elementele decorative ar trebui să aibă ocazional prioritate față de cele practice.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, am compilat o listă de 6 moduri ușoare de a vă face casa să se simtă din ce în ce mai primitoare.

Adoptați o paletă de culori liniștitoare

Unele nuanțe se pretează la o viață fără stres mai bine decât altele. Poate fi de preferat să vopsiți sau tapetați pereții în combinații de culori care să ofere senzații de calm, spre deosebire de a alege o nuanță prea vibrantă. Culorile care se găsesc în aer liber pot fi un loc bun pentru a începe. Se spune că albastru deschis, verde, roz și bej neutru au un efect relaxant, în timp ce culorile strălucitoare, neon și unele nuanțe întunecate au efectul opus.

Redați mai multă muzică

Investiți într-un sistem de sunet solid. Muzica are puterea de a transforma complet un spațiu. Redând muzica, puteți controla și modifica starea de spirit a spațiului pentru a vă ajuta să vă simțiți mai veseli sau relaxați. Creați un playlist de melodii care declanșează sentimente pozitive, pe care să îl aveți la îndemână pentru când casa dvs. ar avea nevoie de un impuls de bună dispoziție.

Decorați pereții cu lucrări de artă

Pereții goi sunt unul din cele mai comune motive din cauza căruia un spațiu pare gol și rece. Tablouri,, printuri sau fotografii vă pot ajuta să creați un spațiu mai restrâns și primitor. Lucrările de artă trebuie să fie dimensionate corespunzător, pe baza scării peretelui, și să vă asigurați că nu sunt atârnate prea sus. De asemenea, asigurați-vă că mixați piese mari cu grupuri de piese mai mici și că variați stilul lor, pentru un aspect modern, care va permite locuinței dvs. să pară mai aranjată.

Investiți în îmbunătățiri la domiciliu care vă pot eleva calitatea vieții

Confortul este esențial atunci când vine vorba de o casă primitoare. La ce e bună o canapea dacă nu livrează confort și relaxare? De asemenea, activitățile de zi cu zi, cum ar fi pregătirea meselor și spălatul, ar trebui să pară ușoare. Permiteți-vă să investiți în articole care vă vor îmbunătăți calitatea vieții de acasă, cum ar fi dușuri, aragazuri, saltele, draperii și canapele de calitate și vă veți simți cu siguranță mai confortabil. Căutați stiluri care se potrivesc cel mai bine vieții dvs. și, dacă aveți un buget redus, încercați să găsiți magazine ieftine și site-uri second-hand.

Adăugați textile suplimentare

Pentru ce sunt pernele și păturile, dacă nu pentru a ne face casele să se simtă ca acasă? Includeți pături moi, drapate pe canapea, perne pufoase pe fotolii și draperii groase agățate la geamuri – sunt trucuri vechi ce oferă unui spațiu simplu un aspect mai caracteristic și o senzație primitoare. Canapele stratificate cu două până la trei dimensiuni diferite de perne, ce variază în textură și / sau model, dar se completează reciproc, sunt ideale pentru un living cald, care să vă facă să vă doriți să petreceți cât mai mult timp.

Alegeți surse multiple de lumină caldă și utilizați mai multe lumânări

Suna simplu, însă adăugarea și stratificarea surselor de lumină are potențialul de a modifica întreaga dispoziție a unei camere, făcând-o să se simtă caldă și primitoare. Posibilitatea de a controla și, cel mai important, de a diminua iluminatul, va transforma un spațiu. O aplică fluorescentă de tavan poate declanșa senzații de angoasă – ceea ce e opusul a ceea ce ne propunem. În schimb, optați pentru lămpi și lumânări care pot crea o strălucire caldă. Pentru camere de zi mici, căutați o lampă de podea cu o bază care să se poată ascunde sub canapea, pentru a economisi spațiu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate