51 strategii naționale, peste 14 locale, niciuna implementată

0

strategieÎn ultimii 26 de ani peste județul Neamț au năvălit hoarde de politicieni și experți care ne-au implementat peste 14 strategii de dezvoltare de tot felul. Ni s-a spus de fiecare dată că trebuie să ne încadrăm în strategiile guvernamentale naționale care au fost și ele 51 la număr și de fiecare dată ne-am integrat fix în absolut. Toate strategiile de dezvoltare au fost bine plătite din bani publici și mulți politicieni locali și-au umflat imaginea cu tot felul de viziuni care, desigur, nu s-au aplicat.
Lipsa de predictibilitate a județului Neamț rămâne în continuare o mare problemă, neexistând linii clare pentru niciun domeniu de activitate, iar acolo unde există direcții trasate prin master planuri ele sunt total greșite, deoarece au la bază date statistice depășite de câțiva ani, date eronate despre dinamica pieței muncii și a mișcarii populației și chiar date eronate cu privire la sumele reale de bani vehiculate în județ.
Cu o clasă politică care numai consensuală nu poate fi, județul Neamț e condamnat să se mai zbată în întunericul strategiilor de dezvoltare cel puțin 2-3 generații până ce stategiile și master planurile nu se vor mai face în 2 birouri și cu bani mulți dați unor firme, ci se va trece la o dezbatere publică reală pe domenii de activitate și zone de interes. Consiliul Județean Neamț a demarat astfel de consultări care sunt la început și au multe lucruri de reglat, dar este un prim pas. Rămâne de văzut cum vor evolua relațiile între autoritatea județeană și aceste consilii consultative și dacă ele vor deveni funcționale, că la primele întâlniri lumea mai vine și din curiozitate.

D.E.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate