5 sfaturi de care să ții cont dacă alegi mobilierul de baie cu lavoar

0

Amenajarea băii este, de cele mai multe ori, dificilă. Dacă vrei ca spațiul să arate bine și să fie funcțional, există o mulțime de variante de mobilier cu lavoar pentru care poți opta. Iată 5 sfaturi esențiale care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie pentru proiectul tău!

1. Ia în considerare stilul mobilierului de baie

Te bucuri de numeroase avantaje dacă alegi mobilier de baie cu lavoar, de la spațiul suplimentar pentru depozitare la aspectul estetic. Totuși, oferta de produse este variată, iar un prim criteriu de care să ții cont este stilul de amenajare. Dacă dorești să obții o atmosferă elegantă, clasică, sunt recomandate piesele din lemn, cu ornamente bogate.

Pentru o baie rustică, tot un mobilier din lemn cu lavoar este potrivit, însă suprafețele sunt mai simple și materialul trebuie să pară antichizat. Dacă îți dorești o amenajare modernă sau scandinavă, cea mai bună variantă este să optezi pentru un model cu linii curate și cu un design minimalist. 

2. Ține cont de culoarea mobilierului cu lavoar

Nu doar stilul este important când alegi mobilierul cu lavoar, ci și culoarea acestuia. Dacă baia este de mici dimensiuni, optează pentru nuanțe deschise, luminoase, care să ofere impresia unui spațiu mai amplu. De asemenea, contează paleta cromatică folosită pentru încăpere.

Astfel, lavoarul ar trebui să aibă aceeași culoare cu vasul de WC, bideul și cada. Nuanța mobilierului poate fi atât în armonie cu restul băii, cât și contrastantă, dacă vrei să devină punctul de interes al amenajării.

3. Fii atent la spațiul pentru depozitare disponibil

Când alegi mobilierul de baie cu lavoar, este important să acorzi atenție spațiului pentru depozitare disponibil. Dacă ai nevoie de mai multe rafturi sau sertare pentru articolele de îngrijire personală sau de curățenie, asigură-te că produsul pe care îl vei alege este suficient de încăpător. 

4. Ia în calcul adâncimea lavoarului

În cazul unor mobiliere de baie, adâncimea corpului propriu-zis diferă de cea a lavoarului. Acest aspect te poate încurca în amenajare, mai ales dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție este îngust sau de mici dimensiuni. Verifică specificațiile din fișa tehnică sau din descrierea produsului și compară cu atenție valorile cu nevoile tale. 

De asemenea, poți alege între mobilier de baie cu lavoar incorporat sau cu chiuvetă separată, așezată pe blat. Varianta din urmă este ideală pentru amenajări moderne, cu un design inedit și îndrăzneț, însă, de obicei, prețul este mai mare. 

5. Vezi care este sistemul de montaj

Mobilierul de baie cu lavoar poate fi cu montaj pe pardoseală sau corpul poate fi suspendat. Dacă alegi a doua opțiune, obții un design interesant, însă trebuie să iei în considerară că procesul de prindere implică puțin mai mult efort decât în primul caz, când produsul se sprijină pe podea. 

Dacă urmezi sfaturile prezentate mai sus, alegerea mobilierului de baie cu lavoar va fi mai ușor de făcut. Stilul și culoarea te vor ajuta să creezi o amenajare armonioasă din punct de vedere vizual, iar spațiul de depozitare, dimensiunile produsului și sistemul de montaj asigură caracterul funcțional al încăperii. 

Sursă foto: shutterstock.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate