4 zile de competitii la Baza Hipica „Virgil Barbuceanu”

1

Intre 11 si 14 august, la Baza Hipica Virgil Barbuceanu se desfasoara competitiile din cadrul Cupei TCE 3 Brazi, Trofeul Virgil Barbuceanu, Finala Campioanelor Nationale de Seniori si etapa de Grand Prix. Participantii sunt juniori, amatori, seniori si se vor lupta pentru premii in valoare totala de cateva zeci de mii de lei. Se asteapta o participare  a cel putin 100 de sportivi.


Hipodromul a fost infiintat in anul 1986 si poarta numele regretatului antrenor Virgil Barbuceanu.Baza Hipica “Virgil Barbuceanu” reprezinta pentru nemteni, dar si pentru cei din afara judetului, un spatiu pentru agrement. Aici au loc competitii, dar se desfasoara si cursuri speciale pentru doritori. In cadrul Scolii Ecvestre au loc cursuri de echitatie, dar cei care vin aici pot opta si pentru calarie de agrement.  Desigur, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca acest sport nu este tocmai unui ieftin. Investitia porneste de la echipament, accesorii, pana la sumele destul de mari oferite in schimbul orelor de curs. In ceea ce priveste caii, Baza Hipica de la Piatra Neamt pune la dispozitie exemplare de cai de rasa special dresati si adaptati la traseele montane sau la concursuri. Baza constituie o atractie si pentru cei mici deoarece pe langa atmosfera placuta a zonei, baza dispune si de pone, cu care, de asemenea, se pot face plimbari de agrement.

Desi la nivel national, echitatia este un sport care nu are foarte multi admiratori, este bine de stiut ca aduce numeroase beneficii sanatatii celui care il practica. Aduce disciplina, relaxare, tonifierea muschilor, dar si o relatie deosebita om – animal. Piatra Neamt este unul dintre putinele locuri din tara in care se desfasoara competitii ecvestre, baza hipica putand gazdui in jur de 120 de cai pe toata durata unui concurs.

Le dorim mult succes participantilor si speram ca aceste competitii vor capta din ce in ce mai mult interesul romanilor pentru a practica echitatia. Este un sport deosebit care aduce mari satisfactii celor care il practica.

Emilian Zaharia

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. x spune

    De ce bagati spamuri de publicitate peste articolele de citit,stiu ca din publicitate vin banii dar daca nu putem citi articalele din cauza spamurilor renuntam a va mai vizita si atunci pleaca si publicitatea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate