4 martie 1977: 38 de ani de la cutremurul devastator care a însângerat România

0

În seara zilei de 4 martie 1977, în jurul orei 21.22, în zona Vrancea, a avut loc un puternic cutremur de pământ, care a afectat o serie de zone ale României, fiind unul dintre cele mai puternice seisme din Europa survenite în ultimul secol, având o magnitudine de 7,2 pe scara Richter şi durata de aproximativ cutremur_bucuresti_1977_2276890070 secunde. Cutremurul a avut urmări groaznice, mai ales în Bucureşti, unde s-au înregistrat numeroase victime omeneşti şi mari pagube materiale.
Întrucât mişcarea seismică este un eveniment imprevizibil, este necesar să cunoaştem regulile de comportare, modul, măsurile şi locurile care pot asigura protecţie în toate împrejurările: acasă, la serviciu, în locurile publice, în mijloacele de transport etc., atât înainte de producere, cât şi pe timpul producerii cutremurului şi imediat după ce mişcarea seismică a trecut.
În acest sens, activităţile din cadrul Campaniei Naţionale de Informare a Populaţiei Nu tremur la cutremur, desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, au scopul de a transmite tuturor cetăţenilor informaţiile despre modul corect de comportare în cazul unui cutremur, dar şi recomandări despre modul de pregătire a familiei, clasei, în cazul unităţilor de învăţământ, şi pentru fiecare grup în parte, pentru o reacţie corectă în cazul producerii unui seism.
Prin activităţile pe care le desfăşoară, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ vor să transmită tuturor nemţenilor faptul că, dacă suntem pregătiţi, probabilitatea de a apărea stări emoţionale puternice, precum panica, este mai mică, deci, şanse mult mai mari să ne salvăm de efectele pe care le poate avea un cutremur.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate