4 aprilie este Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân

0

4 aprilie este Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, o zi în care putem arăta compasiune și putem acționa pentru binele acestor suflete.

Se estimează că în întreaga lume sunt aproximativ 600 de milioane de animale fără stăpân care ar trebui să aibă o casă, dar trăiesc pe străzi. Duc vieți mizere, pline de boli, frig și foame. Cel mai adesea, aceste animale sunt alungate, abuzate sau ucise de oameni în mod violent.

Dar sunt și oameni cărora le pasă și care pot schimba ceva.

Transmite și tu mesajul mai departe. Poți fi salvator și poți încuraja comunitatea în care ești să organizeze colecte pentru animalele fără stăpân, târguri de adopții și, cel mai important, să educe oamenii că orice viață contează și merită condiții decente de trai.

Astăzi, poți adopta un animal fără stăpân sau, dacă nu ai posibilitatea acesta, poți întreba adăpostul public de câini comunitari din zona ta cum poți face voluntariat sau cum poți susține un ONG de protecția animalelor.

Locul animalelor nu este pe străzi și dacă nu poți face nimic din cele menționate mai sus, poți începe prin a semna petiția pentru recensământul animalelor cu stăpân. 

S-a dovedit în decursul anilor că principalii „furnizori” ai animalelor fără stăpân sunt câinii cu stăpân. Proprietarii, marea majoritate, nu respectă prevederile legale în ceea ce privește sterilizarea animalelor deținute și interzicerea abandonului sau uciderii puilor fătați.

Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie.

Un recensământ al tuturor animalelor cu stăpân și verificarea respectării acestor prevederi legale de către proprietari, precum și îndrumarea lor de către organele abilitate pentru a steriliza câinii deținuți și de a nu mai abandona puii ar avea un impact uriaș asupra limitării numărului de animale fără stăpân din Neamț și, implicit, o creștere a confortului și siguranței cetățenilor.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI!

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate