300 de milioane de lei pentru modernizarea transportului local al elevilor

0

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, anunță că în acest an, în premieră, în perioada 8 septembrie – 8 noiembrie 2023, Administrația Fondului pentru Mediu deschide sesiune de finanțare pentru Programul Microbuze Electrice pentru transportul elevilor care alături de celelalte programe finanțate din Fondul pentru Mediu va contribui la dezvoltarea transportului public nepoluant.

Acest program va fi dedicat exclusiv transportului local al elevilor și va putea fi accesat de consiliile județene și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București.

Am decis să finanțăm acest program cu scopul de a diminua efectele poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, de a răspunde nevoilor reale ale populației, de a facilita transportul elevilor la unitățile școlare. Acest program are ca scop eliminarea din circulație a microbuzelor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență.


Bugetul propus pentru acest program este în valoare de 300 de milioane de lei pentru achiziționarea de microbuze electrice, hibride și a celor cu alimentare GNC, precum și pentru achiziționarea stațiilor de reîncărcare a microbuzelor.


Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.
Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, după cum urmează:
✅ pentru UAT cu un număr de elevi pe raza UAT < 40.000 – maximum 7.000.000 lei;

✅ pentru UAT cu un număr de elevi pe raza UAT între 40.001-60.000 – maximum 15.000.000 lei;

✅ pentru UAT cu un număr de elevi pe raza UAT > 60.000 – maximum 25.000.000 lei.


Numărul de elevi se stabileşte luând în considerare statisticile județene publicate în Cartografia școlară.

a declarat social-democratul Laurențiu Neculaescu, președintele AFM

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate