30 ianuarie – Ziua internațională pentru nonviolență în școală

  • „Nonviolenţa este arma celor puternici.” – Mahatma Gandhi

La data de 30 ianuarie este celebrată Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoală, pentru a promova armonia, toleranţa, solidaritatea, respectarea drepturilor omului, valori umane care contribuie la buna înţelegere şi convieţuire.

Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoli a avut ca zi de plecare 30 ianuarie, aceasta fiind ziua celebrării morţii lui Mahatma Gandhi, supranumit părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă neviolente.


Prevenirea violenței în școli și a delincvenței juvenile au fost principalele teme abordate în cadrul a peste 50 de acțiuni preventiv-educative desfășurate de jandarmii nemțeni în instituțiile de învățământ din județ în anul 2019 ai căror beneficiari au fost peste 3500 de elevi. Scopul acestor acțiuni a fost conştientizarea asupra riscurilor şi vulnerabilităţilor, a repercusiunilor la care se expun în urma adoptării unui comportament neadecvat în incinta unităţilor de învăţământ dar şi în cadrul societăţii civile. Vom continua să desfășurăm astfel de activități în instituțiile de învățământ din județ pe tot parcursul anului școlar 2019-2020.”, a transmis cu această ocazie IJJ Neamț.

sursa foto: Facebook/ IJJ Neamț

Amintim că, începând cu luna noiembrie a anului trecut, în România, este în vigoare legea care interzice bullying-ul în școli.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate