3 idei elegante pentru o baie cu un aspect modern care să te îmbie la plăcere și relaxare

0

Baia este una din încăperile indispensabile ale unei locuințe moderne, unde se petrece o perioadă importantă de timp pentru asigurarea igienei dar și pentru relaxarea oferită de un duș prelungit sau îmbăierea în cadă după zilele stresante ale unei activități trepidante. 

Stilul modern poate însemna lucruri diferite pentru fiecare persoană, dar, ca o notă generală, atunci când te referi la un design diferit față de cel clasic, sunt avute în vedere câteva concepte și strategii comune oricărui model: formele geometrice, culorile neutre sau de bază, lipsa înfloriturilor sau folosirea acestora cu măsură, precum și utilizarea unor materiale naturale sau care imită natura. 

Dacă te gândești să-ți redecorezi baia, iată câteva idei folosite de designerii de interior care îți vor putea da inspirația de care ai nevoie

  • Modernitatea simplității

Nu trebuie să te gândești că pentru un aspect ultra-modern este nevoie de un design sofisticat, futurist sau cu multe elemente high-tech. Formele geometrice simple, în care dreptunghiul și pătratul domină, prevalența albului cu doar câteva nuanțe de gri, câteva aranjamente discrete din piatră naturală precum și alegerea inspirată a bateriilor pentru chiuveta din baie sunt ingredientele de bază ale unui aspect plăcut și la zi cu toate tendințele în materie. 

Într-un astfel de ambient își pot găsi cu ușurință locul și florile proaspete, care nu doar că aduc o tușă de culoare și pot chiar schimba impresia tonalității generale în funcție de dispoziția ta interioară, dar pot face camera de baie să arate mai primitoare și mai caldă. 

  • Căldura primitoare și relaxantă

Nu toate camerele de baie trebuie neapărat să fie reci și sobre pentru a se încadra într-un un stil modern. Din contră, un spațiu cu note calde, primitoare poate obține același efect dacă designul se concentrează pe forme geometrice mai dulci, cum ar fi cazul ovalelor sau siluetelor tip ou aplicate căzii sau bazei dușului. 

De asemenea, o schemă simplă de culori (cu nuanțe neutre, dar calde) și un set minimalist de elemente decorative, împreună cu folosirea lemnului și a pietrei naturale ori a imitațiilor perfecte, iți pot transforma camera de toaletă într-o zonă intimă și în ton cu ultimele tendințe. Desigur, nu ar trebui să lipsească lumânările cu arome relaxante și prosoapele pufoase din cel mai bun material.

  • Simplitatea de tip glamour 

Nu tot ce e simplu trebuie să fie și spartan în domeniul designului interior. Nu fac excepție de la acest precept nici camerele de baie care folosesc o mulțime de elemente de decor de bază ale modernismului. Acestea sunt combinate, însă, cu o notă de glam datorată fitingurilor, bateriilor și accesoriilor aurite pe un fond general din plăci de marmură sau dintr-un material ce imită foarte bine această rocă. 

Folosirea formelor geometrice rigide în colțuri drepte poate contrasta în mod elegant cu formele curbe ale robineților si, în general, ale dotărilor sanitare. Alegerea acestui design oarecum antagonist atrage atenția în mod deosebit asupra rugozității formale pe care doar un tip de rocă cum e marmura o poate da unei soluții elegante de amenajare interioară.

Așadar, camera de baie nu trebuie să fie doar un loc destinat necesităților igienice zilnice, ci, cu puțină atenție la detalii și cu o combinare optimă a elementelor constructive, accesoriilor și culorilor folosite, se poate transforma destul de ușor într-un ambient plăcut, elegant, modern și, ceea ce este mai important, relaxant.

Sursa foto: pixabay.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate