Sâmbătă şi duminică la Târgul de Crăciun la Neamţ

0

Târgul de Crăciun la Neamţ, deschis în seara de vineri, continuă sâmbătă şi duminică cu noi şi atractive programe artistice. Astfel, sâmbătă, 8 decembrie, începând cu ora 18:00, pe scena de pe Platoul Curţii Domneşti se vor afla, într-un atractiv triplu recital, copiii Clubului „Ruby Ma Music Art”, interpreţii nemţeni Ionuţ Gugiu şi Georgiana Blăgescu, precum şi îndrăgita solistă Roxana Nemeş.

CLUBUL „RUBY’ MA MUSIC ART”

Este un club destinat activităţilor artistice pentru copii şi funcţionează în Piatra-Neamţ. Grupul s-a înfiinţat în anul 2015, având în prezent în componenţa sa un număr de treizeci şi şase de copii – mai mari sau mai mici –, cu toţii dornici de a urca pe scenă. Ei au în palmaresul propriu participări la spectacole sau festivaluri, soldate cu trofee, premii, distincţii şi diplome. De asemenea, au fost invitaţi la câteva emisiuni televizate. Conducătoarea „Ruby Ma Music” este profesoara Bianca Rusu-Ciucanu. 

IONUŢ GUGIU & GEORGIANA BLĂGESCU

Ionuţ Gugiu, originar din Târgu Neamţ, cântă din adolescenţă. Părinţii au visat pentru copilul lor o carieră în silvicultură, însă pasiunea pentru muzică l-a determinat să aleagă calea scenei. Pasionat de sportul ecvestru, Ionuţ este membru al clubului de specialitate din Piatra-Neamţ.

A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, secţiunea Pedagogie muzicală. Repertoriul pe care-l abordează vine din zona muzicii pop şi este vast.

Este fondatorul trupei „Andante”, care se află pe piaţa muzicală românească din anul 2000, formaţie al cărei solist este, împreună cu Georgiana Blăgescu, vocile lor armonizându-se perfect.

Georgiana Blăgescu este născută în Piatra-Neamț, are 23 ani şi în prezent este studentă. Cântă de la vârsta de şapte ani. După patru ani îşi începe cariera artistică, participând la multe concursuri, atât naţionale, cât şi internaţionale. A obţinut, la fiecare dintre ele, premii importante, care aşa, cum singură mărturiseşte, „mi-au făcut cinste atât mie, cât şi profesorilor pe care i-am reprezentat”. Implicată fiind în activitatea muzicală, a avut numeroase aparaţii TV, locale şi naţionale.

„Sunt fericită că am fost înzestrată cu acest talent şi îmi place să bucur oamenii cu pasiunea mea, muzica. În prezent sunt membră a formaţiei „Andante”, alături de care cânt cu mult drag şi îmi doresc ca, pe viitor, această pasiune să mă motiveze să am şi mai multe rezultate de care să fiu mândră.”

ROXANA NEMEŞ

S-a născut la Târgu Mureş. A început să cânte de mică. La 17 ani câştiga un premiu oferit de trupa „Activ” şi apărea în clipul piesei „Lucruri Simple”. Ulterior, se lansează în lumea muzicală, construindu-şi propria carieră muzicală.

În anul 2013, la „Romanian Top Hits”, Roxana Nemeş primeşte premiul „Best Girl Act”. Pentru single-ul „Give a little More”, artista a primit, la „Romanian Top Hits”, un an mai devreme, distinctia „Best New Act”.

În 2014 devine imaginea oficială a unicului Hotel de Gheaţă din Sud-Estul Europei

***

Finalul de săptămână de la Târgul de Crăciun la Neamţ programează pentru seara de duminică, 9 decembrie, începând cu ora 18:00, la scena de lângă Turnul lui Ştefan cel Mare recitalul muzical al băcăuanilor de la Asociaţia Culturală „My Music Art” şi grupul Selfie.

ASOCIAŢIA CULTURALĂ ”M.Y.MUSIC ART” din Moineşti a fost înfiinţată în anul 2010 cu scopul de a descoperi, promova şi iniţia în cântul muzicii uşoare copiii talentaţi din judeţul Bacău. Cu timpul, a devenit o şcoala de canto remarcată la nivel naţional şi nu numai, prin performanţele deosebite obţinute de elevii clasei de canto – muzică uşoară, în majoritatea concursurilor, în care au cucerit marile premii, cât ş clasarea lor în cele mai importante concursuri televizate, precum „Next Star” – Antena 1, unde au participat cei mai talentaţi elevi ai profesoarei Irina Pashalov.

Pentru programul muzical de la Târgul de Crăciun la Neamţ, Asociaţia „M.Y. Music Art” a pregătit un recital în care vor pe Ela Trandafir, Bianca Petcu, Melania Şerban, George Aghinea, Diana Andronic, Dragoş Luca, Dragoş Alecsa, Marina Gradinaru şi Costina Crăciun.

SELFIE

Una din cele mai frumoase realizari ale Asociaţiei Culturale „M.Y.Music Art” este trupa Selfie. Aceasta a fost înfiinţată în anul 2015 de către fondatoarea Asociatiei, prof. Irina Pashalov. Este singura formaţie de fete de pe piaţa muzicală românească. Cel mai important proiect al celor trei fete – Alexandra, Raluca şi Carmen – a fost piesa „Briliant”, care a lansat formaţia în muzica pop românească, la scurt timp urmând şi piesa „Tu mă faci să…”, ambele fiind creaţii ale compozitorului Mihai Alexandru.

Selfie a avut o frumoasă colaborare cu casa de producţie muzicală „Mattman Production”, astfel lansând cea de a treia lor piesă ”Nu uita”, compusă de renumitul cântareţ şi compozitor Matei Vasiliu (Matteo), piesă ce le-a adus şi semnarea unui contract de artist cu Casa de discuri „Media Pro Music Universal”.

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate