26 mai 2019-Imposibila victorie posibilă a opoziției românești!

0

Marele învingător al europarlamentarelor din 2014, cu 16 mandate a fost cum bine știm popularul PSD cu aliații momentului. Dacă până în 2019 România a avut 32 de locuri în Parlamentul European, numărul acestora a crescut cu încă unul. Ținând cont de faptul că numărul de  votanți ai candidaților social-democrați format în principal din iubitorii de țară consecvenți, s-a mărit  semnificativ adăugând peste 80% dintre cei 268.000 de susținători ai ecologiștilor și o parte dintre cei 200.000 de susținători ai țărăniștilor, cifra zecimalelor pentru numărul mandatelor PSD în urma scrutinului de pe 26 mai ar trebui să fie 2!

 PSD antamează o nouă fază de emancipare în strategia de colaborare politică, promovând un pachet de proiecte legislative elaborat de PER, prin semnarea unui protocol cu președintele ecologiștilor, Dănuț Pop. La alegerile de duminică ecologia politică a adus la nivel european pe locuri eligibile figuri politice importante. Unele dintre ideile acestora se direcționează către elaborarea programelor de tranziție și transformare ecologică, un exemplu fiind cel al înființării Băncii Europene pentru Mediu. Temele abordate de către candidații ecologiști din alte state europene se referă la o Europa care trebuie să ne protejeze sau la concentrarea eforturilor unionale asupra urgențelor legate de climă și mediu.

Agreând pachetul de legi promovat de către ecologiștii PER, PSD va atrage și simpatia ’’Verzilor’’ din Parlamentul European.

 Ce picanterii ne-a oferit campania pentru europarlamentare?

Extremiștii deghizați sub măștile curentului #(hashtag)  care nu au făcut decât să bulverseze societatea, unicul lor scopul fiind destabilizarea. S-au experimentat tehnici de manipulare socială, s-au încercat intimidări, atacuri la persoană, dar în principal am fost inundați cu o multitudine de  mesajele aberante și comentarii inutile. De fiecare dată însă au evidențiat lipsa lor de profesionalism. Ce fel capital electoral au putut mobilizat trolii online? În afara naivilor vor mai fi votați virtual fără reținere de miile de profile false care poluează continuu rețelele de socializare. Să nu uităm nici inovația de ultimă instanță a domnului Dacian, (cu partidul în plus ) care după ce a salvat România într-o manieră fugitivă a început să-și facă elan spre Bruxelles.

Liberalii au oferit o campanie-spectacol, cu un showman cap de listă, profesioniști în grafică și online, machiaj, lumini și un superb galben universal, care a stârnit gelozii în multe medii politice. S-a încercat un upgrade al diviziei de tineret prin absorbția structurii imature și fade  PACT și s-a blamat la toate întâlnirile existența social-democraților, acest aspect reprezentând principalul argument pentru susținerea candidaților proprii. Gândită inițial ca o manevră comparativă de genul bine/rău, așa da/așa nu, campania liberalilor a denaturat în prelegeri de tip ’’pomelnic’’, prin înșiruirea de nume ale unor lideri PSD, urmând apoi acuze gratuite și alte luări de atitudine specifice preșcolarilor pârâcioși.

Nu vreau să mă opresc asupra faptului că politica liberalilor ar ascunde politici restrictive, total în dezavantajul cetățenilor, totuși simt nevoia să-mi exprim o părere personală cu privire la partidele de dreapta din România-consider că singura formațiune care promovează principii liberale autentice în momentul de față, este cea condusă de Viorel Cataramă.

Dacă la nivel european  trebuie luate  în considerare reale conflicte ideologice între partide, cum ar fi cel dintre naționaliști și progresiști, politica dâmbovițeană a generat un fenomen al supărăcioșilor care se vor ’’pro’’, dar de fapt sunt contra orice. După ce a fost pus la colț de presa internațională în urma demonstrării plagiatului în teza sa de doctorat, domnul Victor ocupă cu nonșalanță primul loc pe lista partidului său nou înființat. La fel ca respectiva lucrare academică și denumirea aleasă ’’PRO’’ e unică, autentică, nemaiauzită…probabil.

Un factor de influență al procentelor va fi în mod sigur și un context social neconfirmat oficial,  în care se estimează o migrare continuă a forței de muncă din 2016 până în prezent, de aprox. 1,5-2 milioane de români. În ce măsură va modifica acest fenomen  rezultatele estimate de pe 26 mai, ținând cont că la precedentele europarlamentare au votat 5.911.794 de cetățeni?

Social-democrația a oferit de multe ori soluții eficiente pentru conservarea valorilor românești, iar  campania PSD desfășurată mai mult pe teren, a consolidat imaginea de partid real, cu rădăcini adânci în sufletul majorității românilor!

Avem cu cine vota pe 26 mai? Dacă analizăm lista PSD-cam Da! În rest…un melanj de candidați poziționați după ordinea ingredientelor din rețetele culinare. Europarlamentarele nu pot funcționa pe sistemul  competițiilor gastronomice, cum greșit a perceput opoziția momentului. Românii merită să fie reprezentați doar de adevărații patrioți, care trăiesc și gândesc românește.

Ecologiștii PER Neamț susțin fără rezerve lista candidaților PSD și recomandă exercitarea dreptului de vot în mod responsabil și eficient!

Iulian Curelaru, Președinte PER Neamț

Comandat de Partidul Social Democrat PSD CIF 41190008

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate