26 de victime intoxicate si lista ramane deschisa prin neblocarea surselor din care au provenit alimentele

2

spital piatra neamtDe unde a fost adus pestele care se presupune ca a intoxicat zeci de nemteni ?Intrebare la care raspunsul este unul foarte evaziv …. Delta Dunarii …..
Deci, o recapitulare scurta la 24 de ore de la eveniment .
Mai multi nemteni au mancat la un hram al unei manastiri dupa care au inceput sa se deplaseze cu salvarile spre spital acuzand o toxiinfectie alimentara . S-a instaurat cod rosu sau ceva de acest gen  , s-au alertat autoritatile ,s-a trezit toata mass-media, dar ceva este foarte dubios . Intr-o astfel de situatie , normal, cineva ar trebui sa identifice in cateva ore locurile de unde au fost cumparate sau primite alimentele si sa blocheze distribuirea din aceste surse macar  24-48 ore pana ce se fac analizele si se stabileste care aliment a fost vinovat sau daca este de la transport sau depozitare . Ei, iata ca suntem la 24 de ore de la eveniment si sursa alimentelor nu a fost blocata, iar ca prin minune sursa principalului aliment suspect , pestele , nu a fost identificata .
Pai cum vine asta, adica si acum la 24 de ore dupa eveniment sursele de alimente suspecte sunt deschise consumului public ? De ce nu vor organele abilitate sa procedeze cum este normal si sa previna aparitia altor victime ? Este cumva vreun deranj pentru autoritati sa ne spuna mai concret de unde provin produsele din Delata Dunarii si cine le-a donat manastirii ?
Aflam ca politia a deschis un dosar penal pe aceasta tema si vom urmari cu interes mersul anchetei, deoarece a fost pusa in pericol viata a peste 20 de persoane si speram ca DSP-ul  sa faca fata presiunilor si sa nu puna batista pe tambal cum a mai facut si in alte cazuri .
Sa nu uitam ca la majoritatea  cazurilor similare din Romania, totdeauna analizele la alimente s-au facut in urgenta maxima si in cateva ore presa deja stia cine este vinovatul . In cazul de fata se asteapta ca un individ din Bacau sa aduca un act de provenienta pentru niste alimente donate si chiar suntem curiosi cum va explica DSP Neamt gestionarea atat de greoaie in timp a acestei crize in care alimentele incriminate nu au fost izolate in nici un fel, ele putand produce victime chiar in acest moment .
Deasemenea speram ca institutiile care cerceteaza acest caz sa nu incerce sa ne spuna ca pestele a fost adus de calugari de la vre-un pescar amator pentru ca daca facem un calcul simplu la peste 300 de oameni care au mancat si punem vreo 300 de grame de peste la fiecare ajungem la o cantitate care putea fi vanduta  sau donata doar de o firma specializata . Iar in alta ordine de idei stim cu totii ca la manastiri nu se primesc de la enoriasi  sub forma de donatie decat alimente neperisabile de genul ulei, faina , zahar ..etc.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Nik spune

    Am trecut joia, pe la acea manastire. In apropierea manastirii, o maicuta curata pestele, cod dupa spusele ei, caci am intrebat-o, si-l aseza intrun lighean mare. Era destul peste pentru 300 de persoane, dar era si destul de cald afara, ca sa tina pana sambata. Restul concluziilor va las pe voi sa le trageti!!!

  2. Mihnea spune

    Dle Robert, cel mai probabil ii vor scoate drept vinovati pe …enoriasi. Vor spune ca au mancat fara sa se spele pe maini. Te poti astepta la orice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate