25 de elevi de la Hogaș la Parlamentul European de la Strasbourg

0

O delegație de 25 de elevi de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din care fac parte ambasadorii juniori EPAS, elevii premiați la olimpiadele naționale, alături de 3 ambasadori seniori – prof. dr. Mihaela Cătălina Tărcăoanu, prof. Viorica Rusu, prof. Camelia-Nina Sava, a fost invitată la Strasbourg, Franța, pentru a participa la activitățile programului Euroscola Programme of the European Parliament, în sâptămâna 6-10 februarie 2023.

Reprezentanții CNCH vor lua parte la sesiuni de discuție cu membri ai Parlamentului European și ai Directoratului General pentru Comunicare, dar și la workshop-uri tematice și interactive. Tema întâlnirii este The EU’s Zero Pollution Ambition: Where Do We Stand Today? Elevii vor asculta un mesaj video de la Roberta METSOLA (Hemicilu), președintele Parlamentului European, interviu și sesiune de întrebări și răspunsuri cu domnul Christophe HANSEN,membru al Parlamentului European (LU, EPP) (Hemicilu).

În plus, elevii vor participa la un laborator de inovație – interviu cu Vivienne HALLEUX, analist politic – mediu, Directoratul General pentru Serviciile de Cercetare Parlamentară, Parliamentul European (Hemicilu), Concluzii cu un oaspete special de la Directoratul General pentru Comunicare.

După pauza de prânz se va organiza un workshop intercativ, tematic „Stand for Democracy: Voting at the European elections 2024, iar ulterior ceremonia de închidere. De asemenea, se va organiza un tur pentru profesori – Flower Carpet și o activitate de tip learning café.

Hemiciclul reprezintă inima democrației în Uniunea Europeană. În timpul sesiunilor plenare ale Parlamentului European, hemiciclul este folosit pentru cele mai importante dezbateri. Aici au avut loc numeroase voturi istorice, care schimbă modul de viață al cetățenilor din întreaga Uniune Europeană (https://www.europarl.europa.eu/erpl public/hemicycle/index.htm?lang=ro&loc=str#)

Programul „Școli-ambasador” al Parlamentului European le oferă elevilor posibilitatea de a-și înțelege drepturile în calitate de cetățeni ai Uniunii și de a afla mai multe despre rolul Parlamentului European. Colegiul Național „Calistrat Hogaș” este școală ambasador al Parlamentului European. Proiectul a fost, inițial, coordonat de dna prof. Nadia Cîrcu, iar ulterior de dna prof. Viorica Rusu.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Acesta reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate