21 ianuarie – Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

0

International Hug Day sau Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este marcată în fiecare an în data de 21 ianuarie, între Crăciun și Sfântul Valentin. Sărbătoarea a fost instituită în 1986, de pastorul Kevin Zaborney (din Michigan, SUA) și s-a răspândit repede în toată lumea.free-hug_09972700

Cercetările arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate, schimbă metabolismul, ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.

O îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un bun tonic, creşte nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este răspunzător de starea de bine şi scade nivelul cortizolului, hormonul stresului.

Copiii care sunt ţinuţi în braţe sau îmbrăţişaţi plâng mai puţin şi sunt mai liniştiţi pentru că se simt în siguranţă, iau în greutate mai repede şi devin mai sociabili când sunt mari, față de cei care sunt neglijaţi.
O îmbrăţişare afectuoasă poate reda celui care o primește încredere şi speranţă.

Îmbrăţişarea este un gest simplu, obişnuit, pe care ar trebui să îl punem în practică mai des.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate