2 octombrie, Ziua Zâmbetului şi a faptelor bune

0

Zâmbiţi, faceţi o faptă bună şi ajutaţi-i şi pe alţii să zâmbească! 

În prima zi  de vineri a lunii octombrie, anual, este aniversată Ziua Mondială a Zâmbetului (World Smile Day).

În anul 2020 această este este marcată la data de 2 octombrie.

În 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea „față zâmbitoare” (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză „închisă”, pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive. Acesta fusese angajat de o companie de asigurări pentru a crea o faţă zâmbitoare care să ridice moralul angajaţilor.  A realizat această imagine pornind de la premisa că toți oamenii ar trebui să acorde cel puțin o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase și a-i face pe alții să zâmbească, potrivit www.worldsmileday.com/.

În 1999, Harvey Ball a decretat ca prima zi de vineri din octombrie să devină Ziua Mondială a Zâmbetului.

Fiind supra-comercializată, imaginea risca să își piardă sensul original de fericire, bucurie și voie bună. Așa se face că Harvey Ball lansează idea de a dedica zâmbetului o zi și alege prima vineri din luna octombrie. Ziua Zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în anul 1999, în orașul natal al acestuia, din Worcester.

Zâmbetul poate avea mai multe semnificaţii, în funcţie de contextul, persoanele şi cuvintele care îl completează. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că sunt 19 situații în care se pune un zâmbet pe față. 

Zâmbetul este molipsitor şi uneşte oamenii, înseamnă apreciere, bucurie sau mulţumire şi pentru că dă o stare de bine, ne prelungeşte viaţa.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate