2.000 euro ca să se angajeze asistentă la Spitalul din Piatra-Neamț

23

O asistentă de la contagioase a fost trimisă în judecată pentru faptul că ar fi pretins aproximativ 2.000 euro de la o persoană ca să o facă asistentă la Spitalul din Piatra-Neamț. Asta e treaba judecătorilor de acum și nu fapta în sine vrem să o discutăm, ci cauza, pentru că de fiecare dată discutăm despre efecte, dar despre cauze nu.

În primul rând se pune întrebarea de ce ar accepta cineva să dea 2.000 euro ca să fie angajat undeva? Răspunsul este unul foarte simplu. Pentru că este de notorietate în spațiul public din municipiul Piatra-Neamț că atât costă un post de asistentă la spital. Acest ”scor” la angajare nu este o invenție a unei asistente sau un zvon lansat ieri de cineva, e un preț întipărit în mentalul colectiv în ani de zile de povești despre cum ajungi asistentă.

În al doilea rând, șpaga la astfel de aranjamente nu merge la conducerea spitalului sau la Consiliul Județean, ci la sistemul mafiot care funcționează în spital independent de ce directori sunt sau ce partid e la județ. O mafie cu oameni care nu pot să își justifice averea, salariile le folosesc ca bonusuri pentru combustibil și distracții, iar pacienții sunt doar niște portofele umblătoare.
Această mafie din spital nu poate fi destructurată de conducerea spitalului sau de cineva de la CJ Neamț, ci doar de organele de cercetare penală. Această mafie are în spate un lanț de susținători. Cum deranjezi puțin, cum se fac intervenții de nu îți vine să crezi ce e în spate.

În al treilea rând, ce credeți că face o asistentă care investește mii de euro să ajungă asistentă și apoi tot bagă bani ca să devină debutantă, permanentă și să își ia grade? Foarte simplu. Recuperează sumele și vrea să facă și profit. încasând de la pacienți. Nu bagi banul la asistenta care și-a cumpărat postul, nu se mișcă. Deci cele care nu fac nimic până ce nu scoți banul sunt cele care au investit. Câte dintre asistente nu mișcă dacă nu plătești?  Acesta este o întrebare la care ar trebui să răspundeți dumneavoastră, cei care citiți acest articol.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
23 Comentarii
 1. Asistenta anonima spune

  Salariul meu e decent, am 3800 lei in mana.Sunt asistență și nu iau șpagă 1 leu! Că mine in spital sunt numărate pe degete.Am colege care fac strigarea la șpagă înainte de a ieși din tura.JOS CORUPTIA! AVEM SALARII DECENTE!

 2. Mitta babun spune

  Totul pleacă de la bani. Statul român a uitat că,odata cu preturile , să urce în mod real si veniturile. Faptul că moneda unică europeană nu a devenit unică și la noi ,a creat discrepante sociale imense . 2000 de euro trebuia să fie salariul asistentei , 2500 al muncitorului 3000 al medicului, ,pînă nu vom urca salariile la nivel mediu european , mită hoția, minciună ,vor conduce această țară.vorbim de patria mitei.

 3. Topor Stefan spune

  Ce este mai grav, este faptul ca pentru orice post in sistemul medical, pentru orice promovare, se vehiculeaza si se solicita sume mari, chiar si acum cand este un nivel de salarizare mai bun, desi nu a fost niciodata prost. Nu am vazut doctor, fara casa si masina, Sa nu spuneti ca numai bogatii fac medicina.

 4. Paraschiv spune

  ALOOOO! Cat ați spus?.. 2000 euro, eiii aflați ca șpagă e mult mai mare între 3000 și 5000 euro, ș-apoi dacă se stie cui foloseste? Au mai fost articole unde oameni și-au plâns amarul dar organele care ar trebui sa acționeze pun în comisiile de examinare persoane controversate care au mai făcut subiect de discuție cu aceasta tema și culmea ironiei și a nesimțirii sunt examinatori cu competenta de șpăgar, nici nu-i mai pomenesc numele întrucât dacă ar fi fost interes măcar citeați comentariile postate pe pagina oficiala a spitalului, ce sa mai! Dar examenele trucate cu un singur candidat prin subsolul spitalului și cu subiectele date ați auzit?… Eiii stimați domni care cercetați, sau va faceți ca cercetați, insistați mai mult, dar atenție, purtați masca fiindcă pe acest subiect e MOLIMA

  1. Oany spune

   Cata dreptate!!

 5. TATIAN'ANTAL spune

  PANA CAND ORGANLE ABILITATE NU ACTIONEAZA NIMIC NU O SA INTRE IN NORMALITATE IN TARA ASTA ,,O SA RAMANEM TRATATI DE NISTE INCONPETENTI SI CORUPTI IAR TINERII VOR MIGRA IN TARI STRAINE !!,,,,

 6. Emy spune

  Pt.un post la angajare intri numai cu „dreptu” puternic……Trâiascâ P.C.R.(pile, cunostinte relatii).

 7. Doctor ! spune

  Sigur, prețul e 6-7 mii euro

 8. eliade brancusi spune

  Cand sint atat de multe oportunitati sa plecati din sistemul comunist si birocrat si voi alegeti sa va cumparati proprietati si tot acolo sa traiti e cam si vina voastra.
  Nu va aduceti copii inapoi de unde ati fugit lasatii sa traiasca civilizat oriunde in lume.

 9. Alexandra spune

  Asta e tot din cauza noastră, ca acceptăm si nu facem nimic , de spital nici nu mai am cuvinte iar chestia asta cu șpagă pentru posta e de mult nu de acum , e vina celor care ne conduc dar observ ca si noua ne place ca daca nu ne-ar place am face ceva si nu am comenta atât de asta tara asta e de cacat , ca nu facem nimic

 10. Vio spune

  Rușine mafia

 11. Vio spune

  Rușine nu ne mai facem bine!!!

 12. Ioan spune

  Eu am auzit si de mai mult chiar 5000 euro

 13. Ana spune

  Extrem de nesimțite.Operată de cezariană,sub efectul anaesteziei, o asistenta in jur de 22 de ani, nu a vrut să-mi dea iaurtul de pe geam. I-am spus unde am banii,in ce buzunar, și-a luat de acolo 10 lei, și apoi m-i l-a dat . Rușineee !!!

  1. Mimi spune

   Nu cred asa ceva

   1. Paraschiv spune

    Te simți cumva atinsa?

 14. John spune

  Să fim serioși, era doar o influență la 2000 de euro.Un post costă 5000-7000.Cu aia 2000 ajungea sa ofere ceilalti 5000.La ambulanță este mai mare ingramadeala,pt că este mai usor ca volum de muncă.Nu există șofer nou la SAJ care să nu-s fi platit locul.Ambulanta este vestită că nu avea un site functionabil si dadeau examene dupa prognoza lui Busu de la Pro tv. Ultimii 3 ani au adus angajati foarte slabi care nu stiu notiunile de baza, tehnica RCP,etc.Salariile mari și munca relativ ușoară cresc preturile pe piată a mitei.Am un prieten care a dat 3000 euro sa fie sofer pe ambulanță acum 3 ani, cu inflatia vă dati seama ce scoruri sunt acum? 😂😂😂😂😂

 15. Cornel spune

  M ai toate , cei DREPT cu mici excepții, Nu pot cei din conducerea SJU , ori cei de la CJ care au atribuții în , pe domeniul acesta, Da o Selecție Pe Bune ar putea să facă, Adică este Imposibil ,la cum e cu Colegialitatea acolo să nu se știe care ,cum ,ce fel și mod muncește . Pe timpul Dr Lazar , s au făcut greșeli , erori Dar macar un Lucru făcea Bun și anume că umbla prin tot spitalul începând de la curte până pe secții , măcar de asta unele dintre ele Se mai puneau în mișcare, Altfel îmbâcseala totală , Sau mai e un criteriu de selecție , la vizită ori când. e ORA de dat pastile , fkt injecții sunt unele care vin în grup,2 , 3 ultima fiind și infirmiera care are Habar cum se face o injecție , recoltare, Ptr că ele dau 2000 de vitamina E , pe care ulterior CUM spuneți aici de față ii recuperează de la pacienți , Dar și cu ce preț ? Vene sparte , durere suplimentară , Chestiunea e că și la SAJ apărut niste Dame ,care deunăzi erau pe la Piata Mare , vânzătoare , acum evoluând ierarhic la Asistenta pe Ambulanță. Gen Mihăiță ,, Vreau să fiu cel mai Mare doctor, Să facem lumea Bine , Nu costă nici un ban! . Devine Realitate nu o Utopie.

 16. Mery spune

  Rusine

 17. Mantu spune

  Deșii le au fost marite sslariile,de vechile metehne ,nu se lasa!,nu e cazul tuturor asistentelor@

 18. Sandu spune

  Probabil ai dreptate cu asistentele care nu misca un deget până nu le bagi in seama cu ceva bani…dar nu cred că toți asistenții medicali merită băgați în aceiași oală…sper să ajungi într-o zi la UPU după care la ATI sau să ajungi pe la medicina legală ca să te convingi pe bune ca nu toți asistenții medicali sunt la fel…

  1. Eusebiu spune

   Cața dreptate ai om bun!!! Ce ne mai place sa inventam, denigrarea e la ordinea zilei,,, știu de la prietenul șofer la ambulanță,, etc șamd…. NE MERITAM SOARTA….

 19. George spune

  Toate mișcă dacă le iei cu japca și le ameninți. Eu așa am rezolvat câteva probleme care le-am avut în spitalele din frumoasa noastră țară, inclusiv la Piatra Neamț. M-au amenințat că sună poliția, ca mă dă paza afară, dar când au văzut că nu sunt chiar de pe drum au lasat-o mai moale și și-au mișcat hoiturile la muncă! Așa trebuie făcut, nu au cum să cheme poliția pe măsura ce ele cer șpagă sau așteaptă. Doar că trebuie să fii precaut, dacă nu filmezi, măcar pune telefonul în buzunar pe recording!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate