166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, marcați de primăria orașului Piatra-Neamț

4

Vineri, 15 ianuarie, primăria Piatra-Neamț a ținut să marcheze „Ziua Culturii Naționale” și împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu dăruind pietrenilor cărți cu poezii.
Astfel, pietrenii care au trecut prin fața Teatrului Tineretului au primit din partea primarului Dragoș Chitic cărți cu poeziile lui Mihai Eminescu. Alături de primar a fost şi Vasile Popescu, viceprimarul orașului.
„Se împlinesc 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, totodată, din 2011 această zi este declarată „Ziua Culturii Naționale” și am vrut să marcăm acest eveniment oferind gratuit câte o carte de poezii cetățenilor din Piatra Neamț. Gestul este și un îndemn la lectură, pentru că, putem constata cu toții, în societatea românească se citește din ce în ce mai puțin. Din punctul meu de vedere, cititul ne ajută să ne îmbogățim vocabularul și în general ne ajută să ne descurcăm în viață“, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Inițiativa a fost bine primită de cetăţenii din Piatra-Neamţ, aceștia apreciind gestul făcut de municipalitate.
„În primul rând, cărţile reprezintă un îndemn la lectură.  În general, când se oferă o carte, răspunsul este unul pozitiv. Şi eu sunt bucuros când primesc un cadou sub forma unei cărți, de aceea sunt convins că cetățenii din Piatra-Neamț, primind aceste cărți, își vor reaminti astăzi de Mihai Eminescu”, a  precizat edilul oraşului Piatra-Neamţ.

„Eminescu este considerat unul dintre cei mai mari poeți din România, totodată fiind supranumit și „Luceafărul poeziei românești”. Putem spune despre Eminescu că a fost și un mare patriot și, cam toate poeziile scrise de Mihai Eminescu pot fi considerate capodopere”, a concluzionat primarul Dragoș Chitic.

Demersul primarului a continuat și la Centrul de Copii din strada Gavril Galinescu, nr. 11, unde au fost dăruite celor mici aceleaşi cadouri cu valoare simbolică.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Elena spune

  Mi-ar fi plăcut mai mult să văd în propunerile de buget mai mulți bani pentru cultură (muzee, teatru, cinematograf) și să îi lase pe specialiști să facă acest gest. Domnii primar și viceprimar trebuie să se preocupe de modul în care funcționează Primăria Piatra Neamț și să lase pe alții să se ocupe de cultură. A fost un gest politic, categoric. Nu i-am văzut pe acești domni înainte de a deveni oameni politici serbând în acest fel pe Eminescu.

  1. Lolita spune

   Mare dreptate ai. Politichia politicii bate bunul simt romanesc. De fapt ce sa mai zic, acum cind cineva foloseste pe Eminescu in cresterea capitalului politic….mi-e jena de jena de pe fata lui….

 2. Privitor spune

  Cata profunzime, ce trairi? Miros gretos de campanie electorala si start furat de omul lui .., sau a lui .. .

 3. Laurentiu Radu spune

  Macar in urma acestei actiuni, poate cineva mai citeste o poezie… De coroane s-au saturat oamenii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate