15.460 ţigarete de contrabandă confiscate dintr-un bar

0

În ziua de 05.10.2010, inspectorii vamali din cadrul Biroului Echipe Mobile ai  Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Neamţ au confiscat 15.460 (773 pachete) ţigarete de contrabandă în valoare de 1.546 euro dintr-un bar sătesc, iar administratorul s-a ales cu dosar penal.

În ziua de  05.10.2010, inspectorii vamali din cadrul Biroului Echipe Mobile ai  Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Neamţ, aflându-se în misiune de supraveghere, au surprins comercializarea de ţigarete de contrabandă la punctul de lucru al unei inteprinderi individuale, un bar sătesc,  din judeţul Neamţ.

La controlul amănunţit efectuat de inspectorii vamali în incinta punctului de lucru  au fost descoperite 773 pachete de ţigarete de diferite mărci, având timbre fiscale din Republica Moldova şi Rusia, pentru care nu existau documente de provenienţă, respectiv:

–         295 pachete marca PLUGARUL

–         96 pachete marca WINSTON

–         37 pachete marca MORE

–         57 pachete marca DOINA

–         248 pachete marca MT

Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au procedat la reţinerea pentru confiscare a întregii cantităţi de ţigarete, iar cazul a fost predat autorităţilor competente pentru continuarea cercetării penale, conform modificărilor aduse Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, prin OUG nr.54 din 23.06.2010.

Pentru fapta sa administratorul societăţii riscă o pedeapsă de privare de libertate de la 1 la 4 ani.

L.B.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate