14-21 mai 2012, Zilele Muncipiului Roman

0

In perioada 14-21 mai au loc zilele Municipiului Roman. Saptamana a inceput la Roman cu foarte multe evenimente culturale, dintre care amintim spectacolul de luni de la Casa de Cultura a Sindicatelor Roman “Ma mut la mama” realizat de Teatrul Mic, Bucuresti. De asemenea, romascanii au avut placuta ocazie de a-l auzi concertand pe mult indragitul Tudor Gheorghe in spectacolul “Vremea nemaniei” care a avut loc marti, de la ora 19.00, tot la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Organizatorii anunta pentru ziua de miercuri, 16 mai, o zi plina de evenimente deosebite precum inaugurarea Targului mesterilor populari si a Targului de produse traditionale. Tot miercuri, incepand cu ora 10.30 se va savarsi Sf. Liturghie si slujba de pomenire la implinirea a 120 de ani de la trecerea la cele vesnice a episcopului Melchisedec. Incepand cu ora 11.00 va avea loc Gala excelentei romascane si premierea cetatenilor de onoare, pentru ca spre seara sa se desfasoare, incepand cu ora 16.00  si pana la ora 20.00, Cupa zilelor municipiului Roman la fotbal-seniori pe terenul de fotbal Oz-Er Golden.

Tot miercuri, de la ora 18.00 va avea loc Conferinţa Clepsydrică  in Sala de Conferinţe a Liceului cu Program Sportiv. Participa  dr. Virgil Răzeşu (Piatra Neamţ) cu discursul”Omul lumii moderne, între progres şi disperare”. De asemenea, se anunta si  lansarea de carte de la”Editura Răzeşu” (Piatra Neamţ): Virgil Răzeşu, Inelul pierdut – roman; Virgil Răzeşu, Ce ne facem, doamnelor ?!– proză scurtă; Scriitori din Neamţ – antologie coordonată de Virgil Răzeşu.

Joi, 17 mai, este Ziua Diplomatiei Romascane. La ora 10.00 va avea loc semnarea unor documente de colaborare cu delegaţia din Dilijan – Armenia, respectiv Pactul de Amiciţie la Primăria municipiului Roman, in Sala de Consiliu. Totodata vor avea loc momente artistice realizate de interpreţi de la Şcoala de Artă Sergiu Celibidache si, de la ora 14.00, o  Conferinţa solemnă a preoţilor romaşcani cu tema: “Episcopul Melchisedec Ştefănescu – 120 de ani de la naşterea în ceruri” Conferinţa va fi susţinută de Protopop Florin Ţuscanu.

Pentru mai multe detalii, accesati de aici documentul cu programul integral al Zilelor Romanului.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate