Concursul Național de Pian „Carl Czerny”, ediția a XXV-a

0

În perioada 25-26 martie, la Piatra-Neamț  va avea loc cea de-a XXV-a ediție a Concursului Național de Pian „Carl Czerny“. Manifestare este organizată de Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamț, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Neamț.

Competitia se adreseaza preșcolarilor si elevilor din clasele I-XII, care studiază pianul in liceele și scolile de muzică din România și ofera tinerilor talentați o rampă de lansare pentru viitor

Manifestarea se desfășoară într-o singură etapă, în cadrul căreia juriul va puncta stăpânirea tehnică a execuției, respectarea notelor din partitură, dar și ținuta scenică a concurentului.

Competiția se va desfășura în Sala Studio „Theodor Macarie” a Liceului de Arte, după următorul program:

Vineri 1 aprilie 2016 – festivitatea de deschidere, concurs
Sâmbătă, 2 aprilie 2016 − concurs, festivitatea de premiere

Câștigătorul Marelui Premiu (Trofeul Czerny 2016) va fi ales de către juriu dintre concurenții care au obținut punctajul maxim (100 puncte). De asemenea, se vor acorda diplome speciale pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări preclasice, clasice, romantice, moderne sau româneşti. Juriul va fi alcătuit din profesori ai învățământului pianistic universitar.

Concursul Național de Pian „Carl Czerny“ a debutat în anul 1992 și este cel mai longeviv concurs instrumental organizat în Moldova.

Din Neamț, la ediția precedentă a concursului, s-a remarcat eleva Anastasia Ioana Horghidan (clasa I), de la Școala Generală nr. 3 Piatra-Neamț, care a obținut premiul I si premiul special al juriului.
Totodată, au mai fost premiați și următorii elevi nemțeni: Miruna Baroi (clasa a III-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț) premiul II, David Ștefan Sulea (clasa a III-a, Liceul de Arte „Victor Brauner“) premiul III, Vlăduț Ursa (clasa a III-a , Liceul de Arte „Victor Brauner“) premiul III, Ruxandra Ursachi (clasa a V-a Liceul de Arte „Victor Brauner“) premiul I, Karina Ana Maria Uță (clasa a X-a, Liceul de Arte „Victor Brauner“) premiul I.

conc

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate