ISJ Neamţ: absenteismul şi abandonul şcolar în luna februarie

0

În luna februarie, ISJ  Neamț, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Municipiului Piatra-Neamț și Poliția Locală, a desfășurat mai multe activități, privind  identificarea elevilor care absentează de la ore și frecventează în timpul programului școlar unităţile de alimentație publică.
Aceste activități au avut un impact pozitiv asupra numărului de absenţe nemotivate înregistrate în luna februarie a acestui an, se arată în comunicatul remis de ISJ Neamţ.
Astfel, luna trecută, conform datelor centralizate de CJRAE Neamţ, în sistemul preuniversitar din Neamţ, s-au înregistrat 114.481 de absenţe faţă de luna ianuarie, când s-au înregistrat 129.420 de absențe.

Totodată, numărul elevilor din judeţul Neamţ care nu s-au prezentat la școală în februarie a fost mai mare decât cel înregistrat în luna ianuarie. Dacă în ianuarie abandonau şcoala 382 de elevi, în februarie a fost cu 17 elevi mai mulţi.
În ceea ce priveşte exmatriculările pentru absenteism lucrurile stau ceva mai bine. În februarie, 67 de elevi au fost exmatriculaţi pentru un număr mare de absenţe şcolare faţă de 89 de elevi, câţi au fost exmatriculaţi în prima lună a anului 2016.
Activităţile care au ca scop creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic,precum şi prevenirea delincvenţei juvenile vor continua şi în următoarea perioadă. Vor fi vizate în mod special unităţile şcolare cu risc de abandon şcolar, s-a mai precizat în comunicat.

abs12

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate