Dialog cultural româno-lusitan, la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu”

0

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” vă invită vineri 18 martie, la ora 17.00, în Sala „Victor Brauner” la o întâlnire culturală de excepţie sub genericul „Dialog cultural româno-lusitan”. Evenimentul îi are ca invitaţi pe Virgil Mihaiu – ex-director al Centrului Cultural Român din Lisabona şi pe Daniel Perdigão – director al Institutului Portughez Camões în România.

Punctele de întâlnire dintre extremităţile latine ale Europei, literatura portugheză în România, literatura română în Portugalia ori exilul românesc în Portugalia sunt teme incitante ce vor fi dezbătute în cadrul seratei propusă de Biblioteca Judeţeană pentru seara de vineri.

„E un eveniment pentru Biblioteca noastră, să fie pentru o seară la confluenţa a două culturi care, deşi marginale, au dat lumii valori de excepţie. Faptul că Daniel Perdigão, un intelectual de marcă în Portugalia, a învăţat la perfecţie limba română pentru a fi un ambasador al literaturii române în ţara sa, demonstrează resursele culturii noastre. Tot aşa cum cîţiva scriitori importanţi din România, precum Dinu Flămând, Michaela Ghiţescu sau Virgil Mihaiu au adus literatura portugheză, de la Camoes la Pessoa, în spaţiul românesc pînă la asimilare, e un gest de admiraţie faţă de valori lusitane durabile. Momentele de literatură vor fi completate cu filme de prezentare, cu muzică specifică. Domnul Daniel Perdigão va face, cu această ocazie, un tur al reperelor culturale din Neamţ pentru a le include, eventual, între destinaţiile de promovat în Portugalia”, a declarat Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ.

Afis 03_18_2016 Dialog romano lusitan

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate