Sf. Mc. Codrat, Ciprian, Dionisie și cei împreună cu ei

0

Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox în ziua de 10 martie.

Sfântul Codrat era doctor și a venit pe lume în timpul împăraților romani Deciu (249-251) și Valerian (253-259), care au declanșat ample persecuții împotriva creștinilor.sfantul-codrat

Sfântul Mucenic Codrat a fost născut în munţi, din cauza persecuţiilor împotriva creştinilor din secolul al III lea. După naşterea Sfântului Codrat, mama sa Rufina, o femeie binecredincioasă, a trecut la cele veşnice. Dumnezeu a avut grijă de micul orfan, astfel încât el a fost găsit de oameni credincioși care l-au crescut și i-au purtat de grijă.
La vârsta de 12 ani, Codrat a ajuns în cetate şi a fost crescut de o familie de creştini. A studiat medicina, ajungând să-i vindece pe bolnavi atât cu remedii trupeşti, cât şi cu cele duhovniceşti.
Când împăratul Decius (249-251) a pornit lupta împotriva creştinilor, Codrat a fost aruncat în temniţă, împreună cu prietenii săi Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel şi Crescent. Pentru că nu au lepădat credinţa în Iisus Hristos, au fost condamnaţi, toţi, la moarte.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate