Simulare bacalaureat 2016. Prezența elevilor din Neamț la prima probă

0

Astăzi, elevii de clasa a XII-a şi a XI-a au susținut prima probă din cadrul simulării pentru bacalaureat 2016, cea de Limba și literatura Română.
La această probă, conform ISJ Neamț, situația elevilor prezenți a fost următoarea:
clasa XI-a: S-au înscris 4.002 de elevi, însă la simulare s-au prezentat doar 3.875 de elevi.
clasa XII-a: S-au înscris 3.953 elevi și au participat 3.678 de elevi. Un elev a fost eliminat.

La clasa a XII-a (profil real-tehnologic şi vocațional), cele 9 cerințe de la primul subiect au avut ca bază un fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu („În seara asta”). Cel de-al doilea subiect a constat în compunerea unui text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi.
La ultimul subiect, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile construcţiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau G. Călinescu.

Elevii de clasa a XI-a (profil real-tehnologic și vocațional), au avut de analizat, la primul subiect, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu. În total au fost 9 cerinţe. La subiectul al doilea, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan. La ultimul subiect, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume, într-un basm cult studiat.

Mai multe aici 

Subiectele şi baremele de corectare pentru sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2016 vor fi publicate de Ministerul Educaţiei pe edu.ro.

Marți se va desfăşura proba la Limba si literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale), iar miercuri proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).  Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele  vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

bac2016

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate