Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu”, o nouă întâlnire din seria “Antologia scriitorilor români contemporani”.

0

Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” vă aşteaptă joi, 10 martie, ora 13.00, la o nouă întâlnire din seria “Antologia scriitorilor români contemporani”.
Invitatul acestei ediţii este scriitorul Radu Sergiu Ruba, care va lansa la Piatra-Neamţ cea mai recentă carte de proză, “O vară ce nu mai apune”, apărută la Editura Humanitas în anul 2015.
Întâlnirea dintre carte, autor şi cititori va fi intermediată de scriitorii Adrian G. Romila şi Emil Nicolae, care vor vorbi despre complexitatea operei invitatului care e, deopotrivă, romancier, poet și jurnalist cultural.
Adrian Alui Gheorghe, coordonatorul proiectului şi moderator al întâlnirii: „Radu Sergiu Ruba este un caz special în literatura contemporană. Deşi nevăzător încă din copilărie, Radu Sergiu Ruba a depăşit acest teribil handicap fiind un scriitor adevărat, cu o operă de excepţie, intrat în mai toate antologiile de literatură contemporană, în istoriile literare recente. Lansat ca poet în cadrul generaţiei 80, Radu Sergiu Ruba a ajuns şi la proză, cartea care va fi lansată la Piatra Neamţ fiind o lungă confesiune prin care dramatismul vieţii este transformat în bucuria de a aspira la lumină. Iar literatura, sub orice formă de manifestare, este pentru Radu Sergiu Ruba lumină.

12809608_1703561403250183_4851823548809632280_n

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate