Facilitățile fiscale oferite de primărie au favorizat creșterea încasărilor în bugetul local

0

Consiliul Local Piatra-Neamț a aprobat prin HCL 358/26.11.2015, proiectul inițiat de primarul Dragos Chitic referitor la acordarea de facilitati fiscale pentru anularea în cota de 73,3% a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale restante la 30.09.2015.
Sunt incluse în această hotărâre si majorarile de întârziere aferente obligațiilor de plată principale cu termene de plată de până la 30.09.2015 stinse până la această dată, constând în creanțe de natura fiscală datorate bugetului local de către contribuabilii de pe raza administrativ teritorială, în conformitate cu prevederile OUG 44/2015.

„Acordarea de facilități fiscale constituie un sprijin atât pentru persoanele fizice, cât si pentru persoanele juridice pentru a depăși perioade mai dificile din punct de vedere financiar. De fiecare dată când legislația va permite vom veni in sprijinul contribuabililor, considerând că autoritatea publică trebuie să fie un partener corect atât pentru persoanele fizice cât si pentru agenții economici.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Această măsură s-a bucurat de un real succes în rândul populației municipiului Piatra-Neamț întrucât în perioada 14 decembrie 2015 și 2 martie 2016 s-au înregistrat 455 de cereri din partea contribuabililor pentru a beneficia de această facilitate.  S-a recurs la anularea sumei de 339 453 lei provenită din majorări, iar încasările în bugetul local au fost de 1 038 015 lei, sumă care a fost recuperată fără a se mai recurge la măsuri suplimentare de solicitare de plată.

Această măsură este valabilă până la data de 31 martie 2016.

buget

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate