Sf. Sfințit Mc. Teodot, Episcopul Chiriniei

0

Sfântul Teodot, pomenit în calendarul creștin ortodox la 2 martie, a trăit în timpul împăratului roman Liciniu (308-321) și s-a născut în ţinutul Galatiei (Asia Mică).theodotos_ieromartis

Propovăduitor al Sfintei Scripturi prin mai multe cetăți a ajuns și în insula Cipru, unde a fost hirotonit episcop al cetății Chiriniei. A fost prins în timpul persecuțiilor și, refuzând să se lepede de Hristos, a fost chinuit cu sălbăticie.

În timpul pătimirilor Sfântului Mucenic Teodot mulți dintre păgâni au crezut învățăturilor sale și au  acceptat credința creștină. Acesta avea să fie din nou întemnițat pentru a nu mai întoarce mulțimea de oameni la credința creștină.

Sfântul Teodot a rămas în închisoare până în anul 313, an în care împăratul Constantin cel Mare a dat edictul de la Milan, act prin care toți creștinii întemnițați și-au recăpătat libertatea. Astfel, Teodot s-a întors la episcopia sa, unde a mai păstorit câțiva ani, după care s-a mutat cu pace la Domnul.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate