Sfântul Cuvios Vasile Mărturisitorul

0

Sfântul Cuvios Vasile Mărturisitorul a trăit în timpul împăratului Leon Isaurul (717-741), cel care a luptat împotriva sfintelor icoane.
De la o vârstă fragedă, Vasile a părăsit viața lumească și s-a dedicat propovăduirii Evangheliei și nevoințelor ascetice. La început a  trăit într-un schit, hrănindu-și sufletul cu darurile credinței și ale iubirii.icon

A devenit ucenicul Cuviosului Procopie Decapolitul (prăznuit în 27 februarie). Atunci când împrejurările potrivnice credinței creștine l-au chemat, a răspuns cu râvnă înflăcărată și a apărat Ortodoxia cu îndrăzneală și curaj.

A fost aspru persecutat datorită rezistenței sale vehemente în lupta împotriva iconoclasmului și datorită apărării sale curajoase a învățăturii ortodoxe. A fost întemnițat și a suferit multe chinuri.

După moartea împăratului Leon Isaurul, Sfântul Vasile Mărturisitorul a fost eliberat din temniță. A trăit ca monah, în aspre nevoințe duhovnicești, până la mutarea sa la cele veșnice.

Mare luptător al Bisericii Ortodoxe, s-a nevoit neîncetat pentru întărirea credinței ortodoxe, luminarea ereticilor, întărirea credincioșilor și pocăința păcătoșilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate