11 oameni si-au pierdut viata in S.U.A, in urma furtunii de zapada

0

zapadaFenomenele meteorologice extreme fac ravagii in Statele Unite. Cel putin 11 persoane si-au pierdut viata in urma furtunii de zapada si a temperaturilor foarte scazute, la inceputul acestui an.

De asemenea, traficul aerian a fost perturbat pe intreg teritoriul tarii. La Philadelphia si New York au fost inregistrate doua decese din cauza vremii, vineri, iar doua persoane au murit in urma unor accidente rutiere in nord-estul Statelor Unite. Si in Midwest doi americani au pierit din cauza frigului.

Zapezile au perturbat traficul rutier, fiind semnalate aproximativ 600 de accidente, dar si pe cel aerian. Incepand de joi, in Statele Unite au fost anulate aproximativ 5.000 de zboruri, inclusiv 1.650 la New York, peste 190 la Boston si 500 la Philadelphia, unde in cursul noptii s-a format un strat de zapada de 22 de centimetri.

Central Park din New York era acoperit vineri de un strat de zapada de 15 centimetri, iar temperaturile au coborat pana la minus 11 grade Celsius. ONU si-a suspendat activitatile pentru aceasta zi.

Noul primar Bill de Blasio le-a recomandat newyorkezilor sa ramana acasa.

„Furtuna ramane periculoasa. Va fi foarte frig astazi, iar newyorkezii trebuie sa fie extrem de prudenti afara”, a declarat el. „Cel mai bun lucru pe care il pot face este sa nu foloseasca drumurile, pentru a putea deszapezi, si sa se asigure ca persoanele in varsta si vecinii vulnerabili nu au nevoie de ajutor”, a adaugat el.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate