11 ianuarie – Ziua internaţională a cuvântului ”Mulțumesc”

2

mutumesc

Astăzi, 11 ianuarie, este marcată Ziua internaţională a  cuvântului ”Mulțumesc” (International Thank You Day).
Cuvintele de mulţumire par să posedă calităţi magice – cu ajutorul lor oamenii îşi exprimă atenţia şi transmit emoţii pozitive,  fără de care viaţa noastră ar fi fost mai tristă.

Cu această ocazie, reprezentanții MAI mulțumesc tuturor celor care au sprijinit misiunile pompierilor, jandarmilor și polițiștilor în aceste zile de viscol și ger: ”Mulțumim tuturor celor care, în aceste zile, au înțeles să coopereze cu forțele de intervenție și să respecte indicațiile colegilor noștri.
Mulțumim, totodată, tuturor celor care și-au oferit ajutorul și au sprijinit misiunile pompierilor, jandarmilor și polițiștilor în lupta cu zăpezile!”

În situații de urgență, principala prioritate este viața!
Pentru că și în orele următoare vremea va ridica probleme, recomandăm următoarele:
– Evitați deplasările în județele aflate sub avertizări meteorologice
– Purtați haine groase dacă ieșiți din casă
– Echipați-vă mașinile corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă
– Luați în mașină haine groase, pături, alimente, apă și telefoane mobile cu adaptor la priza auto
– Informați-vă în legătură cu starea traseului și respectați indicațiile polițiștilor rutieri!

Conform DEX-ului, cuvântul „Mulțumesc” este o interjectie (adesea cu valoare verbală), ce exprimă cuiva recunoştința pentru ceva sau ca răspuns la o urare.
Cuvântul rus „spasibo” a apărut în sec. al XVI-lea și este format din două cuvinte „spasi Bog” (Domnul să te păzeascî).

“Mulţumesc”, cel mai important și cel mai frumos mod de a ne arăta recunoştinţa.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Nirca spune

    Facerea de bine ar trebui să fie un impuls venit din interiorul sufletului,nu un scop propus,mai mult ca atât-să nu aștepți o anumită recompensă-asta îți știrbește din bucurie,și-apoi nu mai e un act de caritate. Să faci bine dezinteresat,astfel nu vei fi decepționat. Sinceră să fiu,chiar am vărsat lacrimi amare ,de obidă și de neputința de a demonstra că n-am putut proceda altfel,fapta mea fiind calificată ca una rău intenționată.Cum ai putea să convingi niște oameni calculați până în măduva oaselor,că mai sunt și oameni sinceri,cu porniri altruiste? Mi-am exteriorizat sentimentele de amărăciune,m-am spălat ca de o apă murdară,am lăsat să treacă câteva zile în care am înțeles că într-o altă situație similară aș proceda la fel.Ce bine că acest incident nu mi-a răpit din bucuria de a face bine,nu m-a înrăit…În caz contrar,altă dată,într-o astfel de situație, va avea de suferit un om bun.Pur și simplu lumea e ,,pestrița”atât în interior,cât și exterior și trebuie să ne așteptăm la orice.

  2. mickey999 spune

    Eu , odata am ajutat o batrinica sa treaca strada …

    Da’ ea nu voia sa treaca strada……si nici nu mi-a multumit pentru efortul depus . A trebuit s-o tirasc pina la trotuarul celalalt,

    Am fost profund jignit de asemenea atitudine!
    Vrei sa faci un bine si … poftim atitudine!

    🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate