1 August – Ziua Națională Salvamont

1


Astăzi, 1 august, este sărbătorită  Ziua Națională a Salvatorilor Montani din România,  un minunat prilej prilej de a aduce mulțumiri celor care acordă primul ajutor și asigură evacuarea turiștilor accidentați sau rătăciți pe munte.

La nivel național, primele echipe de voluntari s-au constituit în 1905, de către Asociația Carpatina Transilvana din Sibiu. În 1991 s-a constituit Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR). Hotărârea Guvernului nr. 77/2003 instituia unele măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți. HG nr. 6/2004 a înființat Dispeceratul Național Salvamont.

Salvamont România împlinește astăzi 48 de ani de activitate oficială, care înseamnă: peste 6.500 de intervenții anual, 24 de structuri județene și 18 structuri locale Salvamont, peste 120 de baze, posturi și refugii Salvamont, peste 750 de salvatori montani angajați și voluntari.

La Mulți Ani Salvamont România !

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Maria Ciubotariu spune

    La multi ani!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate